sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Vuosikampa # 15


Ilman suhteellinen kosteus on lisääntynyt tihkusateiden ja kaatosateiden myötä paikoitellen trooppiseksi, jonka lähialueiden tulvat lehtikuvissa ja vedenpinnan huikea nousu kotijärvessä todentavat. Aurinkokin on paikoin pilkahdellut pilvien lomasta, tosin vähäisemmin kuin kirjoittaja monien muiden tavoin on toivonut. Vuodatuksen käytössä on huoltokatko, joten palasin kauan sitten luotuun blogspotin mustarastaan lauluun. Vanhemmat lukijani muistanevat mustarastaan laulun?  E

Sitten vuosikamman vakiokohteeseen:


Syventynyt vehreys näkyy ensimmäiseksi ja taustalla oleva punainen rakennus vielä pilkottaa puiden lehtien lomasta. Nyt odotaan ensimmäistä satoa vaaleasta kuulaasta. Tomaatit odottavat auringon valoa kasvaakseen isommiksi ja mehevimmiksi  pihvitomaateiksi.


Mansikka-aika on parhaillaan. Satoa tulisi enemmänkin, mutta sade tekee marjoille tepposensa. Salaatin joukossa mansikat ovat superhyviä. Kokeilkaapa!


Pionit kärsivät sateesta ja tuulesta. Kukinta kesti vain nopean hetken.Onneksi kärhöt aloittavat kukintaansa.


Lomanviettäjät sallivat yhden blogikuvan ottamisen itsestään. Vanhojen lehtien luku on aina perinteiseti kuulunut kesään. Sadekesiin erityisestiTaivaan värejä ihailevalle tämä kesä on avannut uuden sivun elämää. Niin moniaita värejä kuvittelija tuskin muistaa nähneensä.

Vuosikampa 15 avaa polun vakiokohteisiin ympäri maata ja mannerta.

5 kommenttia:

 1. Ihana tuo viimeinen rantamaisema väreineen. Katson sitä haikaillen jonnekin rannalle, mutta ilman lämpötila ei oikein houkuttele ainakaan vaatteita vähentämän. Kun olen katsellut tarpeeksi kierrän vielä kerran puutarhasi ja mansikkaherkut, nautin kukista ja pihasi rehevyydestä.
  Juuri tuli vettä taas aivan kaatamalla, pikaisesti juoksin hakemaan salaattia kasvihuoneesta, mutta siihen taitaa ulkoilu jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että menepäs sieltä asetuksista/kommenteista laittamaan tuo varmistus pois päältä. Ei niistä kukaan saa selvää ja niskakarvat nousee pystyyn.

   Poista
 2. Usva
  Kiitos kommenteistasi! Varmennus on pois päältä joten kaikki on Okay!
  Täällä ei ole tänään satanut pisaraakaan ja on ollut huippukaunis ja aurinkoinen päivä.

  VastaaPoista
 3. Samat ongelmat tuntuvat vaivaavan sinuakin. Tunnistin sinut, kai muistan Zilgan ajoilta mustarastaan :) Vihreää riittää nyt jonkin aikaa ja ympäristö on hukkunut puiden taakse, mutta silti on sinullakin hienot pihamaisemat ja mansikoita Nam..

  VastaaPoista
 4. Zilga
  Niin me täällä kuljemme ristiin ja rastiin . Aina joskus polut risteytyvät onnekseni. Nyt täällä sataa kaatamalla vettä ja taivas on synkähkön harmaan musta, joten lisää lienee tulossa. Riittäisi jo minulle!

  VastaaPoista