perjantai 4. lokakuuta 2013

Syvästi meeri huakaa
Lupasivat lämmintä tuulta lännestä joten liikkeelle lähtö helpottui huomattavasti, auringon tehdessä tuulelle seuraa. Liikaa vaatteita, huomasin miltei heti kun olin muutaman askeleen ottanut. Tein tuttavuutta föön-tuulen kanssa, tai miten se nyt kirjoitetaankaan. Mutta lämmintä yhtäkaikki ja jotenkin epätodellistä näiden pilviverhoisten ja kylmien päivien jatkoksi, jotka olin etupäässä viettänyt peittojen alla. Flunssa hiipi salakavalasti vieraaksi, alkoi kummallisilla huimausoireilla jatkui serlatuotteiden liikakäytöllä ja kuumeella sekä kaatoväsymyksellä jolloin meikäläinen veti unta pollaan, niin kuin ei ikinä. Taudin jälkeen vielä hutera ja vetämätön fiilis, mutta kokeilulenkki ulkona tuli tehtyä ja paluu koneen viereen, kuin rakkaan ystävän.Sitäkin tuli pohtineeksi, miten uskomattoman paljon ihminen ajatuksissaan saa aikaiseksi. Tekemättömät tehdyiksi, paikat puts plank kuntoon ja kaapit kiiltäväksi. Sairauden houreita sanon minä. Luutu lepää aloillaan nuutuneena, aivan emäntänsä tapaan. Nyt kun aurinko paistaa alhaalta ja paljastaa jälleen lukemattomat kodin pinnat, ikkunoista puhumattakaan, pakenen talon varjoiselle puolelle harmauden ja sormenjälkien ulottumattomiin.Miks täytyy siivota jos ei taho?
Jos alkujaankaan ei ole järjestyksen ihminen tai siivousorientoitunut. Silti ja juuri siksi ihmettelen sitä kritiikin määrää minkä ajatusmatoltaan löytää, maatessaan repo rankana sängyn pohjalla. Miten kaikki asiat oikeesti pitäisi tehdä, ja mikä on kun ei mikään luonnistu? Saako kaltaiseni ihminen kritisoida, edes hiljaa, ajatuksissaan, peiton alla?
Kuinka paljon paremmin kaikki olisi jos minä....
Tai jos olisi annettu voima ja valta sanoa korkeammalta...
Että esimerkillä vaan, niikö?Mutta saa sitä silti pohtia, miksi kaupan edessä, roskakorin vieressä makaa roskat maassa. Karhun kannet ja tupakan tumpit. Miksi kaupan viimeisen päivämäärän ruuat, takuulla vielä syötäväksi kelpaavat viedään roskiin, eikä anneta tarvitseville? Tiedän, että paljon on kauppoja jotka ovat mukana näissä ruokatalkoissa.
Varmaan vatsataudin jälkitautina tulee tämä minuun iskostunut maailmanparantajan rooli. Onneksi en ole barrikaadeille kapuavaa tyyppiä, ei kestä polvet ja päätäkin huimaa. Puistonkulmiin puhujaksikaan en kyenne, joten annetaan arvo sille jolle se kuuluu.
"Arvon mekin ansaitsemme, Suomen maassa suuressa. Jos ei riennä riemuksemme, leipä miesten maatessa."
Taidan lähteä imuroimaan.

Loistavaaa viikonvaihdetta teille toivottaa Kuvittelija (kuvittelija)


14 kommenttia:

 1. Älä nyt hyvä ihminen heti ala itseäsi rasittaa, toipumislomaa pitää sairauden jälkeen ottaa! Antaa sen omatunnon laulaa mitä laulaa, ei se ymmärrä näitä juttuja alkuunkaan. Lämmintäkin tulossa, nauti siitä, ei varmaan kauaa kestä! Päinvastoin kuin pölyhiukkaset, nehän ei mihinkään karkaa.

  VastaaPoista
 2. Totta puhut Sirokko!
  Ei karkaa pölyt, ei sormenjäjet. Antaa lämpimien tuulien puhaltaa ajatusteni päälle.

  VastaaPoista
 3. Rauhassa vaan flunssan jälkeen, ettei tule jälkitauteja! anna meerin huokailla,(lapsena oikeasti luulin, että Meeri huokailee... kun tuota laulua kuuntelin, hih) huokaile sinäkin ja syydä siivousajatukset jonnekin myöhemmälle.
  Kaunista viikonvaihdetta toivoo Kiiris :)))

  VastaaPoista
 4. Kiiris
  joopa, huokailuksi on mennyt. Sohvan jälki selässä muistuttanee siitä.

  VastaaPoista
 5. Edelliset ovat ihan oikeessa, hoida ensin itsesi kunnolla kuntoon ja sitten vasta kun haluttaa ja jaksat siivota, niin sitten siivoa.
  Mutta turhaan sellasella päätään vaivaa...mullakin on ikkunat kamalan likaiset, mutta käännän katseeni muualle ja nautin kauniista auringon paisteesta, niinkuin juuri tänään, lähdin metsäretkelle ,kuvaamaan.hi!
  Ikkunat pysyy likasena ihan taatusti, kukaan niitä ei tuu pesemään, paitsi mies pesi ne kyllä ulkoa, hi!
  Mutta sisältä ei pese kyllä.ne odottaa harakkaa pesemään ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ainakaan kannata ikkunanpesuun satsata, täällä tulee vettä kuin aisaa.

   Poista
 6. Jos ei ikä muuta opeta, niin hiljaa kävelemään...olen kuullut joskus sanottavan.
  Noudatan sitä, en ota turhia murheita siivouksesta. :) Siivoan, kun inspis tulee...:)

  Nauti alkavasta viikonlopusta voimiesi ja halujesi mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin tuon hiljaa kävelemiseen olen yrittänyt opetella, omaksuminen on hitaanpuoleista.

   Poista
 7. Hei sinulle ois blogissani haaste,oleppas hyvä ja käy hakee.Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku haasteesta ja hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista
 8. Mitäpä kun ei jaksa siivota edes terveenä, onnekis on hyvin valikoiva näkö ja huushollissa varjoisia paikkoja ;)

  Nautitaan vaan lämpimästä viikonvaihteesta :)

  VastaaPoista
 9. Voimia syksyyn ja siivotaan kun tulee siihen into.
  Nyt on upeaa ulkona, kun aurinko vaan paistaa, nautitaan ♥

  VastaaPoista
 10. Taidat olla jo siistauspulman ratkaissut. Ethän vaan saanut lisätauteja? Siivoomaan ennättää myöhemminkin tai vielä myöhemmin.

  VastaaPoista