maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kirpparin lumoa

"Oi kuinka häilyvä, onkaan tuo nainen.."
Muuhun tulokseen ei voi tulla kun tarkkailee omaa päätöksentekoprosessiaan ostotilanteessa.

Jospa alkaisin ihan alusta. Olimme suunnanneet auton nokan kohti Lohjaa ja 12-vuotisjuhlijaa, joka innolla odotti syntymäpäivänsä kohokohtaa, juhlahetkeä. Lapsi osaa juhlimisen taidon, toisin kuin aikuiset hän nauttii vapaana kaikesta esittämisestä ilmein, elein ja sanoin "juhlakaluna" olemisesta.
 

Meille taas tarjoutui mahdollisuus käydä toivekohteessamme kirppiksellä, jonne suuntasimme vakain päätöksin olla sortumatta turhuuksiin. Onhan kotimme jo liiankin täynnä tavaraa, joten tavaran rohmuamisessa ei ole mitään mieltä. Vanhoistakin pitäisi jo järvevästi alkaa luopua.

Mikä ihmeen hamsteri minusta on vanhoilla päivilläni tullut? Alku näytti lupaavalta. Valuimme muiden mukana hyllyrivistöjen välissä ja pysähdyimme hypistelemään, arvioimaan ja tarkkailemaan mielenkiintoisia kohteita. Eikä koriin kertynyt kannettavaa. Kunnes melkein voittajana(tyhjä kori) kuljimme viimeisen käytävän päähän, ja sitten se alkoi.


Tuli tunne kun kulkisi metsässä ja löytäisi muhkean kanttarellikasvuston. Kanttarelleina toimi kirpparilla ekstrahalvat saviastiat ja (lasi)pullot ja korit. Tuotapikaa auton takaluukku täydentyi tavaramäärästä jonka suuruutta jaksan vieläkin ihmetellä. Edellisen lisäksi kangasta monessa muodossa.

Samassa rytäkässä vein tyttärenikin mukanani ostohysterian ihmemaahan. Kenellekään ei ollut mopo enää hallussa ja mentiin pöpelikköön että morgoolit soi.

Kotona katselen ja kuvailen tavaroita. Mietin ihmisen ailahtelevuutta ja järjen käytön vähyyttä. Muistutatteko minulle ystävällisesti, kun seuraavan kerran postaan paljosta tavaramäärästä, "että oma vika, oma sika, oma taikina.."

Iloista juhannuksen aikaa teille kaikille, älkää tehkö niin kuin minä teen. Tehkää niin kuin minä sanon.
Ei kannata poiketa kirpparilla, jos toimii ostotilanteessa kuten Kuvittelija.

Adios amigos!!

15 kommenttia:

 1. Kivat hankinnat, vallankin tuo Nipsuvarvas :O)

  VastaaPoista
 2. Kauniita esineitä! Tiedä sitten miten itselle olisi käynyt, olen vakaasti päättänyt, että en osta kuin pojantyttärelle "tarpeellista":))

  Iloista juhannusviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Tutun näköinen kirja!

  Ja tutun kuuloista hamstraamista! vaan olin jälleen viikonloppuna MYYMÄSSÄ kirpparilla, teen sitä pari-kolme kertaa vuodessa. Paras tapa pitää yllä kauhun tasapainoa.

  Mukavaa jussia!

  VastaaPoista
 4. Ihania kippoja ja kappoja!!! Olen itse ollut samoissa lumoissa ja nyt kohta kaksi vuotta olen tyhjännyt hyllyjä, kaappeja, kellarin, tein päätöksen: Kauniiden esineide hamstraaminen on LOPPU. Katsotaan..... :))) Lempeitä juhannuspäiviä!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tutulta..mutta..joskus aina jotakin tarvitsee..hih
  Monasti olen lahjoittanut löytöjäni eteenpäin.
  Olen parantumaton sulovilen tyyppi

  VastaaPoista
 6. Ajattepa niin, että kirpparilla käynti on Nipsuvarpaan ja Nököhampaan harrastus. Voisi se raha mennä turhempaankin harrastukseen.

  Iloista juhannusta!


  VastaaPoista
 7. Kirpparilta löytyy aina jotain kotiinviemistä.
  Mukavaa ja lämmintä juhannusta sinne.

  VastaaPoista
 8. Ihana hyvän mielen postaus! Upeita esineitä löysitte.
  Itse sorruin viikonloppuna Rompetorin ihanuuksiin... oi, oi... ;)
  Mukavaa juhannusviikkoa.

  VastaaPoista
 9. Eipä ole kummeksumista, jos sinä vain yksinkertaisesti tarvitset noita kirppistavaroita, silloin ne on pakko hankkia. Minä vältän nuo asiat syystä, etten käy kirppiksillä.
  Hyvää jussien jatkoja.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Onneksi en voi kuskata mitään suomalaislta kirppareilta, ainakaan mitään tilaa vievää tai painavaa, muutenkin on jo kaapit täynnä vanhaa tavaraa. Mukavaa kesää sinne, juuri astuin sateisen Suomen kamaralle.

  VastaaPoista
 12. Olet vähän samanlainen kuin minä, hamstraan kirppareilta tavaraa itselleni muka tärkeinä, mutta sitten kuitenkin vien niitä toisesta päästä takaisin sinne kirpparille.
  Onkohan siinä vain se osto halu, vai hetken mielijohde, vai mikä siinä mahtaa olla?
  Mutta joskus on ihan pakko saada kirpparilta jotain kivaa aina välillä ostella, vaikkei aina kaikkia edes tarvikkaan, hi!

  VastaaPoista
 13. vanhoihin saviastioihin itsekkin hurahdan helposti
  Hyvää kekriä Sinulle Kuvittelija:))

  VastaaPoista
 14. Näin se vain on!
  Kirjoja minä, vaikka kotonakin on liikaa...

  VastaaPoista