tiistai 3. joulukuuta 2013

Tip tap

Useamman kuin kerran on mieleeni tällä viikolla pälähtänyt Virtasen Jukan anekdootti eläkeläisen kiireistä, eli, jos on hammaslääkäriin meno torstaina, on viikko jo buukattu täyteen. Aikomus ei vielä tarkoita että saisi aikaiseksi jotain. Siksi eilinen saunan siivous pitää erikseen mainita, varsinkin jos se sattuu jäämään ainoaksi siivoustapahtumaksi tällä viikolla. Joka säitä tähyää se ei heinää tee sanoo vanha sananlasku, se on tänään ollut esteenä mattojen tamppaukselle ulkona. Tietysti heti alkaisi sataa, matot kastuisi ja tuulla ties kuinka monta metriä sekunnissa, kun kerran Herrat Eino ja Oskari ovat tampanneet tienoon avoimeksi Vilhelmin tulla, joka takuulla lennättäisi matot tuulen mukana ties minne ja sitä riskiä en uskaltanut ottaa. TarmoPuuska on pysytellyt piilossa. Kuka siis lisäisi askeleihini ylimääräistä joustavuutta. Mutta onneksi ajatus kulkee, se saa rypyt sileiksi, imurin hyrräämään, pestyt pyykit kaappiin ja likaisen koneeseen. Jos mielikuvittelemalla saisi jotain aikaan, olisi maailmani kutakuinkin valmisTulee, ei, tulee, ei, tulee. Lehdestä luin että mahdollinen lakko estäisi joulukorttien perille menon ajoissa, ja se sai minut männä viikolla tarttumaan joulukorttien kirjoittamiseen. Olkoonkin sitten kerran perillä ajoissa. Lähes kaikki joulukortteihin liittyvä värittyy mielessäni positiiviseksi, kun ei killata korttien kirjoittamista. Kertooko se sen tosiasian, ettei minusta olisi sihteeriköksi ollut milloinkaan. Äkkiä vaan ja suoria kuormia- tyylillä etenen ja jättäisin mieluusti osoitteiden haun ja kirjoittamisen jollekulle toiselle. Naskartelija katoaa välittömästi talon uumeniin joten kirjoittamisesta piti suoriutua yksin ja joulumusiikin soidessa vienosti taustalla se meni ohi ilman yhtäkään isompaa kuohua. Etanapostini on valmiina punaisessa kuoressaan ja valmiina matkaan. Tippe tippe tap.


Se, ettei perheessämme harrasteta joululahjojen ostoa (lastenlapsia lukuunottamatta) pitää mielen kutakuinkin balanssissa. Joulun etupäivien kaaos saa allekirjoittaneen pyörimään kaupassa ympyrää, eikä päässä tunnu olevan ainuttakaan ostoksiin liittyvää järkevää ajatusta. Siksipä kauppalappu mukana on ihan välttämätön. Lisäksi pitää muistaa lähtiessä ottaa se lappu mukaan kauppaan keittiön pöydältä. Ja lähteä heti kaupasta ulos kun lapun tavarat on korissa. Mielen rauhan takia.
Onhan Naskartelija värkännyt alakerrassa ja Kuvittelija täällä yläkerrassa omin pikku kätösin kaikkea hyvää ja kaunista. Olisiko nyt aika piilottaa neulepuikot ja langat komeron perille. Tip tap.On hyvä aina välillä muistuttaa itselleen, että joulu on meille annettu lahja. Valo joka loistaa pimeydessä, rauhan ja rakkauden juhla. Kuka sitä kysyy onko huushollisi siivottu ullakolta kellariin, tai onko Herrasväen piparit itse leivottuja? Ja jos kysyy, omapa on asiansa. Valmistelu, niin tärkeää kuin se onkin, on mielestäni sivuseikka joulun vietossa. Että tällaista tänään mielen päällä. Mitä sinulle kuuluu?

Ja taas kun illaksi painuu jouluaatto
ja juhlaa soittavat kellot temppelin.

10 kommenttia:

 1. Ihana kun olette päässeet tilanteeseen että joululapjoja vain pienille. Meilläkin on sitä pariin otteeseen ehdotettu, mutta aina joku on livennyt. Onneksi kuitenkin pysymme aika kohtuudessa.
  Toiveeni on joskus viettää joulua esim. Utössä, poissa kaikesta touhusta. Katotaan koska onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa se otti, mutta ensimmäinen ilman lahjoja joulu vapautti ihmisen oikeaan jouluun, isoin osa kiireestä ja hässäkästä katosi sen myötä.

   Minun toiveeni olisi viettää joulu Lapissa. Naskartelija sanoo, kyllä sinä sinne voit mennä, minä haluan viettää joulua kotona. Siihen se sitten on aina jäänyt.
   Näin on hyvä.

   Poista
 2. Tip, tap vaan, ihan hyvää tänne erämaan kulmalle kuuluu. Tämän päivän olen viettänyt kämmekkäitä tehden, semmoisia, joihin väsäsin myös hupun sormien päälle, mikäli väliin haluttaa sormet lämpimään. Ulkona on eileinen pakkanen saanut häädön.
  Aamulla kyllä ajattelin, että siistaisin edes neulekorini, vaan en ennättänyt. No, ehtiipä joku toinen kerta.
  sinä olet ollut ahkera, kun joulukortitkin ovat jo kirjoitettuna ja pussissa! Hupsista vaan. Minä vasta haikailen, minkä kuvan korttiin laittaisin, minkälaisen runon kirjoittaisin, mutta luulen, että ehdin kyllä. Ei ole minullakaan joululahjojen kanssa hääräilyä, emme hanki semmoisia. Sukka- ja kinnaspareja olet tehnyt, joita pistän postipukin reppuun.
  Ulkojoulukuusta paikalleen laittaessa minulle sujahti aavistus joulusta ja tuntuu hyvälle se tunne, että joulu lähestyy.
  Emmehän me touhota joulun takia, me nautimme vain sen lähestymisestä ja sitten itse juhlasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta Aimarii!
   Nautimme joulun lähestymisestä ja sitten itse juhlasta.

   Teetkö niitä huppusormikkaita jonkun tietyn ohjeen mukaan?Ne sopisivat mainiosti pilkkijöille ja talvikalastukseen yleensäkin. Ja valokuvaajalle, tottakai.

   Kuusi on vielä hakematta, mutta katsottuna. Ulkokuusi siitä tulee, mutta on melkein sisällä kun on parvekkeella.

   Poista
 3. Jos siivoo kaappeja niin viettää joulun kaapissa...vai miten se meni.
  Vähemmälläkin pärjää. Olen vuosien mittaan vähentänyt hössötystä koska lapset jos aikuisia.Lastenlapsille annan rahaa koska vanhemmilla on aina jokin isompi yksi lahja ostos mielessä. Näin tämä on toiminut.
  Jouluna itse olen töissä.

  VastaaPoista
 4. Niin minäkin ajattelin, jos siivousinspis antaa periksi vietämme juhlaa saunan lauteilla. Olisi se ainakin erikoista.
  Niin monta vuotta jouluisin töitä tehneenä osaan nauttia kotojoulustakin eri tavalla. ainakin luulisin.
  Rahalahjoiksi ne meidänkin lahjat ovat muuttuneet. Tietävät ja osaavat lahjojen saajat ostaa sitä mistä pitävät. Joulukuusi on samassa paikassa meilläkin. Kynttilät tuikkivat lasin takaa.

  VastaaPoista
 5. Nyt on säät olleet kovin ailahtelevaiset, mutta Pekka Pouta lupasi valkjeaa joulua - todennäköisesti.
  Sitä odotellessa tehkäämme juuri sitä mikä parhaiten sopii, eli siivotaan jos huvittaa, leivotaan jos huvittaa,
  mutta joulusta nautitaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena
   Totta, tehdään kaikkea sitä mikä parhaiten sopii itsekullekkin.

   Tmä päivä kului joulumuistojen parissa, tein joulukoristeideiden inventaarion ja paljon niitä olikin..

   Poista
 6. Ei ole minunkaan luona TarmoPuuskaa näkynyt, eikä varmaan saavukaan. Suljen silmäni ja hupsista, joulu on mennyt ohi. Nyt kaikki tarmoni menee duunin merkeissä (niinkuin niin monta kertaa just ennen ja jälkeen joulun). Lahjattomuussopimukset olemme tehneet pienen sukuni kanssa jo vuosia sitten, mutta nyt kun lapsenlapset ilmestyivät, niin heille pukki tuo jotain.
  Tai - ehkä minä olen vain laiska :) kun en valmistele joulua millään tavoin.
  Mukavaa kekivikkopäivää ja nauti phtaasta saunasta.

  VastaaPoista
 7. Orvokki
  Ymmärrän että TarmonPuuska menee duuniin ennen ja jälkeen joulun, joten siivous lienee sivuosassa. Lajattomuus on toimiva asia joulustressin ohentamisessa.
  Taito on osata olla oikealla tavalla laiska, onnittele itseäsi olet sen oiuvaltanut. Lieneekö se sitten laiskuutta ollenkaan...
  Mukavaa keskiviikkopäivää Sinullekin!

  VastaaPoista