torstai 24. tammikuuta 2013


"Odotettavissa tänään, maan länsiosissa on poutaa ja monin paikoin selkeää." 
Koska Kuvittelija asuu tänään Monin- paikoin-on- selkeää-alueella piti oikein vartavasten lähteä kameraa ulkoiluttamaan. Suuntana oli joki, jonka jää kantaa jo tukevammankin tytön, päätellen lukuisista moottorikelkkojen jäljistä jäällä. Riemullinen digiaika mahdollistaa runsaan kuvasaaliin, jonka posket punaisina kannoin kotiin kaksi tuntia myöhemmin. Tein karkean jaon, puolet kuvista sai selkäänsä poista merkinnän ja loput ilmestyvät blogiini tekstin kera.


Minulla on ikioma lautasantenni, jonka pystyttämisessä ei ole ollut vähäisintäkään huolta. Käyn silloin tällöin tarkistamassa, onko piuhat kohdallaan, mutta näin aurinkoisena päivänä kuvanlaatu on hyvä. Hd, vai oliko se Dh toimii kirkkaasti ja tuo silmieni eteen laadukasta teräväpiirtokuvaa. Luonto-ohjelmien katsominen on tehnyt Kuvittelijasta niiden suurkuluttajan. Ilmasto ei lämpene, eikä hiilijalanjälki kasva, tämän antennin ohjelmien ansiosta.


Tarkkana tyttönä olen havaitsevinani jalanjälkiä, mutta nämä varmaankaan eivät ole niitä hiili-sellaisia. Ne kulkivat määrätietoisesti pajulta toiselle joenuoman laidalla.


Katseeni kohdistuu nyt kukkineen kauneuteen. Eletyn elämän makuinen kuva muistuttaa minua päivien nopeasta kulusta. Kun aiemmin koin viikkojen hitaan etenemisen, nyt huomaan kuukausien vilahtavan ohi niin, että tuskin perässä pysyn. 
"Aika on lähtenyt lentämään."
Aurinko ei jaksa kivuta vielä kovin korkealle, se on tehnyt kaarensa ja häipyy vähin erin puiden suojaan. Minä päätän tehdä samoin. Matkaa kotiin on noin kolme kilometriä.


Ruusupensaan marjoja kuvatessani pysähdyn funtsimaan, milloin oikein aloin huomata ympärilläni olevan kauneuden? Joka askeleelle riittäisi kuvattavaa ja ihmeteltävää.Kotipihan tintti on itsetietoisen oloinen, tai sitten sen on vaan kylmä. Se ei ole minua huomaavinaankaan ja olen siitä iloinen. Asumme vierekkäin, mutta kunnon naapurien tavoin annamme kumpikin toisellemme mahdollisuuden yksityiselämään.


"Joka päivä voi tehdä löytöjä. Joka päivä voi etsiä aarretta ja jokaiseen päivään niitä on varattu."18 kommenttia:

 1. Kaunis on lautasantennisi ja rauhallinen naapurisi. Kuten sinä olen myös miettinyt kaunista luontoa ympärilläni, nuorena en sitä samalla tavoin huomioinut. Nyt muista olla kiitollinen ja nauttia siitä päivittäin.
  Kiteytät hienosti...joka päivä voi etsiä aarretta ja jokaiseen päivään niitä on varattu.
  Noin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun pienistä asioista tulee isoja, silloin aarteiden löytäminen on jokapäiväistä.
   Niinpä.

   Poista
 2. Sitä näkee niin paljon kaunista kun malttaa kulkea riittävän hitaasta ja silmät auki. Tämä retki on siitä hyvä esimerkki!

  VastaaPoista
 3. Sopuisaa ja taloudellista elämää vietät naapureiden ja ympäristösi kanssa. Kaunistakin teillä on ;-)
  Kokeilepa suolaa, se kannattaa :)

  VastaaPoista
 4. Sitä on itsekkin huomannut, että nyt vasta "varttuneella iällä" huomaa kaikkea sellaista kauneutta, mitä ennen ei edes katsonut!
  Johtuukohan se sitten siittä iästä?
  Ehkä meihin on asennettu sellanen joku vipu, että me ehdimme ennen poislähtöämme vielä nauttia luonnon kauneudesta ja kaikesta selaisesta, mitä ei ennen huomattukaan.
  Sinä jätät hyvät hiilijalanjäljet jälkeesi.
  Hyvää viikonloppua sulle, ja kiitos kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä luulen sen iästä johtuvan. On aikaa katsoa ympärilleen ja tehdä havaintoja kaikesta ympärillämme olevasta.

   Poista
 5. Paljon on uusia asioita oppinut kuvauksen kautta katselemaan. Joskus on tullut ihmeteltyä miten sokeasti on tullut kuljettua. Hienot kuvat sait reissulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että kuvausharrastus virittää uuteen asennoitumiseen, kameran takaa näkee enemmän tai tarkemmin.

   Poista
 6. Kamera tai sivellin kädessä näkee paljon enemmän kuin muuten. Ajankulkua nekään eivät pysäytä, vaikka etenkin maalatessa pääseekin hetkeksi ajattomaan tilaan. Siitä nautin erityisesti.
  Kaunista auringon leikkiä kuvissasi. Voi jospa jo ilma lämpiäisivät, että minäkin uskaltaisin pistää nenäni ulos...
  Hyvää uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tätä viikkoa sinulle Uuna!

   Toden totta lämpö varmaan sulattaisi tämän mielen kohmeuden.

   Poista
 7. Voi että mikä kuvasaalis ja eritoten sinun tekstisi. Sitä on verraton lukea.
  Ihana tuo asuminen monin-paikoin-on-selkeää -alueella.

  VastaaPoista