maanantai 18. marraskuuta 2013

Muistojen mandalaMandala-haaste jää tauolle, mutta sitä ennen muistellaan menneitä eli, mikä on tärkein ja mieliinpainuvin mandala 36 tehdyn mandalan joukossa. Valitsen kyseiseksi ensimmäisen tekemäni mandalan, sillä sen kaltaista intoa jolla ideoin ja suunnittelin sitä, en ihan samassa määrin senjälkeen kokenut. Pyörittelin ideaa päässäni jo yöllä ja päivällä se toteutui tällaiseksi.

Kuvasin pihassamme olevia pyöreitä kiviä, kävellessäni jätin sammaleen pintaan jäljet kengänpohjista joita kuvasin neljään suuntaan johtavina jälkinä. Piirtelin kalat ja auringonkukat jotka leikkelin mandalaan sopiviksi ja liimasin ne kartonkille. Olin silloin kollaasiini tyytyväinen ja olen vieläkin, vaikken tiedä mikä minut kuvassa niin vakuuttaa. Ehkä kivet, joista olen aina pitänyt.

Mosaiikkimandalani on minulle rakas. Sädekehän ainekset olen saanut rikkimenneen hääkahviastiaston palasista. Monta tarinaa liittyy tämän mosaiikin valmistumisvaiheeseen.

Kiitos Uunalla ja Miiwille innostamisesta ja vaivannäöstä, se on allekirjoittaneen inspiroinut mandalan pariin. Vieläkin olisi virtaa riittänyt!

Täältä voit katsoa lisää Muistojen mandaloita!


10 kommenttia:

 1. Ihania ovat molemmat, mutta alin nousee suosikikseni.
  Mosaiikki mandalaa saat ihailla muutoinkin kuin koneella.

  VastaaPoista
 2. Molemmat on upeita ja puhuttelee ulkopuolistakin. Kiva ja kaunis uusi yläkuva, muuten.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat muistojesi mandalat.
  Alimmaisesta tykkään oikein tosi paljon, se on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että muistat vielä syntyhistorian, se on tärkeää ja merkitsee paljon.
  Kaunis ja muistorikas mandala.

  VastaaPoista
 5. Hienosti muistit mandalat ja niiden syntymisen..Alimmainen oli sykähdyttävän kaunis.

  VastaaPoista
 6. Mosaiikista sinut tunnistin silloin, kun olit välillä mennyt minulta piiloon. Niissä töissä näkyvät niihin käytetyt muistot ja mietelmät.. Häämuistojaan ei ihminen voisi paremmin kuvata...

  VastaaPoista
 7. Nämä ovat luotu tunteella ja sydämellä, se välittyy myös katsojille. Molemmat ovat todella kauniita, niin kuin kaikki mandalasi.

  VastaaPoista
 8. Ensimmäinen mandala on todella kaunis. Metsäinen ja sammaleinen kivet tuovat rannan ja meren mieleen. Kauniit värit. Mosaiikkimandala tuo hyvän mielen.

  VastaaPoista