tiistai 13. marraskuuta 2012

Kakdet lasit, yksien lasien hinnalla


Tullessani silmälääkärin vastaanottohuoneesta, puristan kädessäni arvokasta paperia, joka kertoo minulle miksi oikeinkirjoitukseni on jo kauan mennyt pöpelikköön. Vasemman silmän näkö on tavattomasti huonontunut, eikä oikeankaan kohdalla voi hurrata. Nyt vaan nopsasti pokien ostoon. Kun silmän mustuaiset näyttävät kuunpimennykseltä ja muutenkin olo on vetämätön, ei huvittaisi tinkiä hinnoista, tai tehdä vertailuja sen seitsemässä liikkeessä. Olin käynyt jo kolmessa ja tehnyt nopean havainnon muodin syvimpään 'klouhun', nyt ollaan Kummelilasien kultaisella aallolla. Sovittelin muutamia puolet kasvoista peittäviä pokia ja huokaisin itsekseni, tämän olen jo kertaalleen nähnyt, enkä halua tähän muotiin enää palata. Päätän ostaa mukavasti istuvat pokat. Ja tietty, tyyliä pitää olla!

 

Kahdet lasit yhden hinnalla, toinen linssi ilmaiseksi, osta kolmannet ystävällesi yksien hinnalla, tämän tyyppisessä tarjouksien viidakossa kulkevalle, olisi maaston tuntemus ja kokemuskartta eduksi. Mutta kun pusket itsesi ilman isompaa tietämystä tarjousorientaation todellisesta luonteesta silmälasiliikkeeseen, oletkin äkisti heikoilla jäillä. Miten kaikki nämä edut osaisi paremmin hyväkseen käyttää?Hyvä palvelu saa minussa aikaan kiitollisuutta ja päätän ostaa lasit juuri tästä liikkeestä. Maksoi mitä maksoi. Kahdet yhden hinnalla koukkuun tartun ja yhteenlaskettu summa saa minut vaivihkaa tarttumaan pöydän kulmasta kiinni.  Ensikuulemalta ei vaikuta mitenkään kovin edulliselta ostokselta. Kun naskartelija saapuu arvostelutuomariksi, olen tietoisesti näkemättä kasvojen vivahteikkaita ilmeitä kun loppusumma paljastuu. Petroolinsiniset kaksitahtiset lasit ja aurinkolasit vahvuuksilla, siinä se, lyön kaupat lukkoon. Ulos päästyämme naskartelija aloittaa sanomalla: Mua sitten naurattaa tuo mainos kahdet lasit yksien lasien hinnalla.....
Katson naskartelijaan ja hän vaikenee. Aurinko laskee metsän taakse kun ajelemme kotiin. On hiljaista.
Toivottavasti sain hyvät silmälasit, ajattelen.  
16 kommenttia:

 1. Pääasia, että tulet näkemään!

  Minä en ole koskaan saanut edullisia laseja, en millään tarjouksella. On sitten toinen linssi ilmainen tai toiset lasit kaupan päälle. Se on aina se sama viisi sataa euroa, kun on kaksiteholasit ja hajataittoa ja muuta. Pah. Haluaisin halvat lasit! Ja toisetkin.

  Edes joskus viiden vuoden päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjous kuullosti minunkin tapauksessani ottaukselta, mietin onko minulla varaa, sitten päätin etten jaksa enää kierttää ja tarpoa ympäriinsä. Tuli annettua luovutusvoitto.
   Jos asuisin kaupungissa kiertelisin etukäteen kyselemässä hintatarjouksia, nyt kävi näin, en jaksanut.
   Nyt odotan hartaasti milloin saan lasit. Lukeminenkaan ei ole pitkään aikaan maittanut, syystä..

   Poista
 2. Saisikin hyvät vahvat rajattomat hajataitolla viisisatasella, mutta minulla on aina maksanut tuhannen euroa. Tosin sitten olen saanut aurinkolasit myös tai jotain muuta. Mutta kalliita ovat, silti hyvistä laseista en tingi.

  Olen kerran ostanut halvat rajattomat ja ne käänsivät kaiken makarooniksi, oven pielet olivat kaarevat ja kaikki kallisteli, kun meni isompaan tilaan. Tuli paha olo ym. Sen jälkeen olen kysynyt liikkeen omistajalta, mitkä linssit sinulla on laseissasi. Vastauksen saatuani olen ottanut samat ja saanut aina niin hyvät, että olen voinut pitää vuosia.
  Toivotaan että sinulla onnistuu hyvin, hinnasta viis...

  VastaaPoista
 3. Sitä minäkin toivon, että olisin osannut kertoa näköni silmälääkärille oikein. Läpyskät vaihtuvat tiiviiseen tahtiin ja siinä joutui pakostikin miettimään, näenkö paremmin tällä kuin tuolla linssillä.

  VastaaPoista
 4. On hyvä idea ostaa silmälasit silloin, kun saa alennusta niin monta kymmentä prosenttia, kun on ikää.

  Mitähän he sanoisivat, jos liikkeeseen pyrähtäisi joukko 90-vuotta vanhoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin elän niin vanhaksi,että jaksaisin 90-kymmisenä iloita halvoista silmälaseista, mutta mikä tietää, elämästä muutenkin tietää niin vähän, ainakin tulevasta.

   Poista
 5. Toivottavasti lasit tuntuu sinunnäköisiltä, se on hintaa tärkempi pointti.
  Minulla on nin paljon fibaa silmissä, etten saanut optikolta, kun kevään matkallani lasit hajosivat. Pakko oli päästä silmälääkäriin ja hankkimaan uudet linssit. Olen tullut tulokseen, ettei haploja laseja olekaan, puppua on "kahdet yhden hinnalla" jne. Omani maksoivat 650€, plus silmälääkärin 130€. Ja laitatin linssit vanhoihin pokiin, mikä ikävintä, niiden hiontakohta ei tunnu hyvälle. Harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lykkäsin silmälääkärille menoa kauan, mutta kun kaikki präntit alkoivat olla niin pieniä ja häilyviä, oli pakko.

   Jännityksellä odotan mikä on tulos, lasithan on niin paljon kiinni omasta näkemisestä. Minäkin olisin halunnut laittaa linssit vanhoihin pokiin, mutta sanoivat että kovin on kuluneet pääätin sitten uusia pokatkin.

   Poista
 6. Se on totta, että niin halpoja laseja ei mistään saa, kuin mainostetaan...
  Mä menin suurin odotuksin, että nyt saankin kahdet lasit yksien hinnalla ja halvallakin vielä, 150e.
  Mutta sitten lopputulos olikin jotain 600e.
  Niihin tulikin jotain kovapintaa ja heijastussuojaa, ym.ym.. ja kaikkea muutakin, mitä he puhuivat mulle, kuin ilmaa vaan ja kaikki otin tietty, kun luulin niiden tulevan siihen hintaan, mikä oli luvattu.
  Ei kertaakaan myyjän puolelta sanottu, ettei nämä jutut kuulu hintaan.
  Mutta niin vaan kävi, että lasit otin ja luulin niistä maksavani vaan sen 150e.

  No otin tietty sitten lasini, mutta harmitti silloin tosi paljon ja kun ei ensin edes sopinut silmilleni.
  Piti käyttää muita laseja lukiessa, tietokoneella ja käsitöitä tehdessäni.
  Mutta onnekseni lasit alkoivat jossain vaiheessa toimimaan silmissäni, kerran, parikin kertaa takaisin vietynä kuitenkin.
  Mutta kuitenkin nykyään joudun vaihtamaan lasit, kun olen tietokoneella ja luen lehteä.

  Että tulin viisaammaksi nyt kuitenkin sitten. Sen verran kuitenkin, että tarjoukset eivät pidä paikkaansa juurikaan yhtään mitään. Nyt tästä lähtien sen asian ainaskin tiedän.

  Silmälasien hankinta on kallis asia, mutta se on niin tärkeä asia, että sen kanssa ei kannata leikkiä tarjousten perusteella.

  VastaaPoista
 7. Ne mainokset mua eniten nyt jo naurattavatkin, juuri niin kuin totesit hintaa lisätään jos jonkinlaisista pinnoitteista ja heijastuksen estoista. Ostaja on sormi suussa, eikä tiedä onko kaikki vipstaakit välttämättömiä.
  Mutta silmälasit ovat jos aikoo lukea ja tehdä käsitöitä, tai ajaa autoa ym.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti saat nenällesi ja silmiis sopivat lasit.
  Itsellä on sama juttu, odottelen nyt pari viikkoa, kunnes soittavat että on valmiit.

  Mun ei ole tarvinnut pitää eikä hankki laseja n. 6 vuoteen, kun leikkautin sen näköjutun samaan aikaan kun kaihinkin. Ja olen ollut 100 % tyytyväinen. Mutta nyt iski toiseen silmään yks tylsä juttu ja tarviin lasit. Menin lähinnä olevaan optikkoon, ja se oli just toi "3-silmälasit" -tarjous. Otin toiset sovittamani, pokahinta oli se 150 e, ja linssit päälle (2-tehot ja mausteet, tosin jätin pois sellaisen "puhdistuksen helpottamis" -kalvon, hinta 30 e,), niin maksoi 320 e. ja 1-tehot kaupan päälle. Ne 1-tehot on mulla sänkylukulasina (eli niissä on se lukuvahvuus pelkästään). Sängyssä rillit menee aina vikurallaan. Näitä olen käyttänyt sängyssä leikkauksen jälkeenkin, vaikka pystyssä olen nähnyt lukea ja tehdä tietsikalla hommia ilmam laseja.
  Niin, ne kolmannet on kaverille-lasit, eli sain 75 e:n alennuskortin, jolla joku tuttuni saa ton verran hinnasta pois (maksais ne lasit vaikka kuinka vähän tahansa). Mutta se on voimassa vaan 2 viikkoa !!!

  Noi tarjouksethan on vain pokista. Ja ne linssit sit maksaa, riippuen millaset silmät on. Kaikkein edullisimmat tarjoukset on musta olleet ne toinen linssi ilmaseksi -kamppanja, sillä jos on vahvat linssit ja laittaa mausteet päälle, niin aina se ilmanen linssi on kalliimpi kuin pelkät pokat (jollei sit osta jotain huippukallista merkkiä), eli alennus on aika iso silloin.

  Musta mä sain suht edullisesti, kun en alunalkaeenkaan ajatellut, että koko lasit tulis tuolla pokien hinnalla.
  Tallinnassa sais tosi halvalla koko lasit, jos sinne viittis lähteä, mutta mikä optikko sit sovittais sieltä ostettuja pokia. Ei kai kukaan ilmaiseksi.

  Toivotaan että molemmilla onnistaa.
  Mä inhoon laseja, ne on aina likaset ja tekee nenälle punaset jäljet.

  VastaaPoista
 9. Minulla on ollut lasit jo kauan ja osaksi olen niihin jo tottunutkin. Tuo juttu, että nenänpieleen jää jäljet on riippuvainen pokien painosta ja sankojen asettelusta. Nämä nykyiseni on olleet ihanteelliset istuvuutensa takia. Niinpä jännitänkin tuliko ostettua liian painavat lasit. Ostotilanne samana päivänä silmälääkärin jälkeen, ei ole mitenkään ihanteellinen ostopäiväksi.
  Lasini oli kyllä niin kalliit, etten tohdi edes kertoa mitä niistä maksoin, mutta jos ne toimivat, ne kyllä tienaavat hintansa. Niin uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin pieni nenä, ettei pokilla ole tukikohtaa.. Lasit joko puristaa tai liukuu. ääk. Viimeksi mulla oli kehyksettöminä 1-tehot, joilla kuljin ulkona, mutta joilla en nähnyt lukea. Nyt ostin samantapaiset 2-tehona. Ne on kevyet.
   Oli mukava valita (no, mä juuri mitään valinnut :) laseja, kun näki hyvin peilistä. Ennen silmäleikkausta olin aina muiden mielipiteiden armoilla.

   Kohta kun sulla on näppärät lasit nenällä, niin olet jo unohtanut mitä ne maksoi. Ei sitä hintaa kannata mielessä pitää ja taakkana kantaa.

   Poista
  2. Minulla on kyllä kunnon kryyvari (kintaalla niistettävä) jotta lasit pysyvät, kunhan ensin valmistuvat.
   Minäkin uskon hinnan unohtuvan, jos lasit mallaavat hyvin.

   Poista
 10. Toivottavasti lasisi ovat niin hyvät, ettei rahanmeno enää sitten harmita. Kyllä kunnolla näkeminen on niin iso juttu. Oikeasti halpoja laseja en ole minäkään ikinä onnistunut saamaan, huimista "tarjouseduista" huolimatta. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan sellaisia halpoja laseja olemassakaan, alan jo epäillä, se kuuluu, kuten moni muukin nykyään kilpailuttamisen viehätykseen.

   Poista