lauantai 17. marraskuuta 2012

Kuusi kuvaa kesästä

Nappasin Marjukan, Kameran kertomaa-blogista tämän haasteen hänen todella upeiden kuviensa ja eletyn kesän innoittamana. Kevät ja kesä on aina ollut minun aikaani, jopa siinä määrin, että koen eläväni aivan eri taajuuksilla silloin. Jo maaliskuussa, kun ilmestyy ensimmäiset pälvet, nuuhkin mullan tuoksua, kuuntelen purojen lirinää ja olen onnellinen pidentyvistä päivistä. Mutta asiaan. Ensimmäinen ilonaiheeni oli kun havaitsin sinitiaisen kotiutuneen mosaiikkipönttöön jota kieli keskellä värkkäsin edellisena talvana.
Kun järven pinta on tyven ja pilvilampaat lipuvat paikalle, koen luontoäidin tai isän olevan perin suopea lapselleen. En kyllästy katsomaan pilvien muotoja ja niiden heijastuksia. "Tämä taivas, tämä maa", niiden arvo on mielessäni/mielestäni mittaamaton.


 Kun juhannus on painunut muistojen joukkoon alkaa kalastaja minussa elää ja tunnen kuhan maun suussani. Niinpä istun veneen kokkaan naskartelijan suureksi hämmennykseksi ja upotan veteen vieheeni ja voi sitä riemua kun ensimmäinen nykäys tuntuu!Vain harvoin kohtaa luonnossa metsässä liikkujan tai kaksi ja silloin on tunne, nyt olen kohdannut jotain elämää suurempaa. Hengitys tiivistyy ja käsi haparoi kameraa, joka juuri äsken pyöri käsissä. Kuin satumaasta he ilmestyivät eteemme tien mutkassa ja satuun he nopeasti katosivat, antaen kuvittelijalle kuitenkin mahdollisuuden tallettaa muisto.Sateinen kesä mahdollistaa kukkien loiston. Tämä väriltään erittäinen terapeuttinen kukka säilöytyy muistini lokeroihin pitkän ja pimeän varalle.Lappi. En voi unohtaa tätä myöhemmän iän löytöä joka saa sydämeni läikkymään yli. Puuton lakeus, miten ihana täällä on hengittää. On Kilpisjärvi mielessäin.Tämän kuuden kesäkuvan haasteen voit napata tästä mukaasi. Niin minäkin tein ja lupaan tulla katsomaan sinun kuviasi, kun käyt jättämässä täällä merkin. 
Rauhallista viikonloppua sinulle!22 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno linnunpönttö. En ole ennen nähnyt tällaista. Eikä varmasti tinttikään, joka siellä onnellisena asustaa.:)

  VastaaPoista
 2. Mä innostuin ja tein niitä aikoinaan nelja kappaletta. Hartiat ei sitä inspistä kestäneet, niin mielenkiintoista kuin se olikin. Mosaaikin pilkkominen käy kyllä työstä.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, teidän tinteillä on oikein luksuskoti! Tosi hieno!

  Oletko muuttanut tänne nyt kokonaan? Pitääkin laittaa tämä tuonne linkkilistaani, kun muuten ei näy nämä päivitykset.

  Leppoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anskukka
   Ainakin toistaiseksi olen nyt muuttanut mustarastaan lauluun tänne puolelle. Opettelemista tämä tuntuu olevan koko elämä. Jotkut asiat ovat täällä helppoja, joitakin kaipaan vuodatuksesta mukaani.

   Sinitiainen oli ennakkoluulottomin pönttöpesijoistä, se kaipasi sinistä väriensä tueksi.

   Poista
 4. Kesäkuviesi tunnelma on juuri sitä oikeaa kesää, jota tähän aikaan vuodesta ajottain kaipaa.
  Tinttipönttö on todellinen luksushuoneisto. Kesään kuuluu kukkaloisto, jota minäkin erityisesti kaipaan. Kuhasaaliitasi ihailen ja Lapin lumoissahan minäkin olen. Kilpisjärven maisemakuvasi vei minutkin sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpisjärvi ensimmäisenä paikkana johon Lapissa tutustuin vei sydämeni kokonaan. Sinne kaipaan yhä uudelleen. Miten minusta tuntuu, että sikäläisillä ihmisilläkin olisi eri käsitykset kiireisestä elämästä ja pitkistä välimatkoista kuin meillä.

   Siä se saat tonkoja, minä iloitsen kuhista.

   Poista
 5. Tunnelmalliset kesäkuvat. Pönttö on oikein arvokiinteistö :)

  VastaaPoista
 6. Harry K.
  Katsotaan muodostuuko siitä arvokiinteistö? Järvinäköalat tietysti nostaa kiinteistön hintaa.

  VastaaPoista
 7. Gorgeous shots! I adore that birdhouse.

  VastaaPoista
 8. Kappas vain, sinäkin olet muuttanut, onneksi jäljitys pelasi.
  Pöttö on saanut arvoisensa asukkaan, sävy sävyyn, niin kuin sopiikin. Herkkiä kesäkuvia, varsinkin nuo peurat, ei ole koskaan osunut kamerani eteen.

  VastaaPoista
 9. Sirokko
  Joo laulan taas vaihteeksi mustarastaan kanssa kilpaa, tämä kilpailu on tosin epätasa-arvoinen, sillä mustis laulaa niin kauniisti. Opetellahan aina voi.
  Mukavaa kun löysit minut!

  VastaaPoista
 10. Sinitiainen siis voitti kilpajuoksun tuon upean asunnon omistajuudesta, hyvä niin - sopii väreihin! Sinulla näyttää olleen paljon parempi kalaonni, kuin minulla (kymmensenttisiä ahvenia vain). Lapin luonto luo outoa taikaa... Tosi kauniit muistot kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotimme, kuka on lintumaailman ennakkoluulottomin, sinitiainen voitti sen kisan.
   Tämä oli kiva haaste, tykkäsin.

   Poista
 11. Kyllä usn kannatti napata haaste Mrjukalta.
  Niin kauniita muistoja kesästä!
  Saapas nähä, vaikka itekkin vielä tähän nottaisin osaa, jos aika sallii.
  Nyt päätin vähän hidastaa bloggailua ajan puutten vuoksi ainakin jouluun asti.
  Seurailen blogejanne, vaikken aina ehhdikkään kommentoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otappa vain haaste käksin käsin vastaan. Sinä voit leikkiä sekä makrokuvilla, että upeilla luonnosta napatuilla otoksilla.

   Poista
 12. Kyllä sun kannatti napata haaste Marjukalta...piti suomentaa..on vähän paha kirjoittaa, kun koiruli on sylissä ja näppäilee välillä omiaankin sinne, hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee harhalyöntejä ilman koiruliakin.(silmälasit on vielä kaupassa, minkähän syyn keksin sitten kun on uudet lasit??)

   Poista
 13. onpa hieno kuvakvalkaadi lisäsi aamuisen kahvihetkeni nautintoa!

  VastaaPoista

 14. Tuo mosaiikkipönttö on mielenkiintoinen, hyvä idea.

  Ja mitkä pilvet veden yllä!!

  Lapissa en ole koskaan käynyt, Rovaniemi on pohjoisin paikka. Ehkä joskus, vaikka suuntaankin mielummin etelän suuntaan, jos mahdollista talouden puolesta lomailla ylipäänsä missään.

  VastaaPoista
 15. Susu
  Käymme Lapissa isolla porukalla ja jaamme kustannukset mahdollisimman tekokkaasti joten matkasta tulee melko edullinen. Aiemmin en ollenkaan syttynyt edes ajatukselle Lapista, mutta niin vain kävi että kuvittelija jäi kerrästä Lapin lumoon.

  VastaaPoista