torstai 14. maaliskuuta 2013

Auringon kilossa

Tekstillä ja kuvilla ei ole mitään asiayhteyttä, ajatusvirtaa kuljettaa ainoastaan Kuvittelijan rajattu mielikuvitus. Liiallinen auringossa oleskelu pakkaspäivänä tuntuu ylittävän Ree-vitamiinin saantisuosituksen.


Etelään viettävällä rinteellä, haapapuiden reunustamana se katsoo sinuun vetoavasti. Aivan kuin se kysyisi, haluatko omistaa minut? Talo edustaa 50-luvun rouheista struktuuria. Alakerta on avoin, valoisa, keskeneräinen, joten tämä monien mahdollisuuksien löytö tarjoaa osaavalle remontti-Reiskalle, ja miksei Reiskattarellekin haasteellisen tavan viettää vapaaa-aikaa.


Jos tämä vanhahko talokaunotar sai polvesi notkahtamaan, suosittelen lämpimästi vanhasta tuulenkaatopuusta sahattua leveähköä lautaa lattiaan, joka on rakentamisen kuuminta hottia meillä ja maailmalla. Nyt kun punapuut ovat käyneet vähiin Kaliforniassa, kannattaa satsata jyhkeään kotimaiseen laatuun.

Mahdollisten kosteusvaurioiden varalle, ehdotan lämmittimien tuomista paikalle hyvissä ajoin, sillä muuten seinämateriaalien runsas valikoima suorastaan tyrmää tottumattoman valtavan monipuolisilla mallistollaan. Naturen suosio on vuosi vuodelta noussut ja maanläheisten värien kirjo vie jalat alta.

50-luku ei olisi 50-luku, ellei se tarjoaisi  kivivesipestyjä mattoja sekä aidon Nakkilalaisen jonka selkää stimuloiva malli on kuulu maakunnan rajojen ulkopuolella. Kuomullinen ja sulavalinjainen vaunu noudattaa nature-linjaa ja istuu maisemaan kuin nenä päähän.

Illan hämyssä, kiikkustuolissa ajatuksesi kiitävät rempan  alkuaikoihin ja saatat lausahtaa; Muistatkos....14 kommenttia:

  1. Hih, oikein oivallinen rakennusopas. Kaikki tärkeysasiat huomioitu.

    Ja silmäni liimautuivat tuohon kuomulliseen ja sulavalinjaiseen. Hurmaava!

    Olet sinä mainio tapaus, Kuvittelija:))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on hyvä muistella vanhasta-uutta-rakentajan-muusan pääkoppaa joka tehtävään ryhtyessään, ei aistinut sen laajuutta.
      Hyymori auttaa tässä kuten monissa muissakin kiperissä asioissa.

      Poista
  2. Oikein mukavata ajatusten virtaa kuvien kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruska
      Ajatus virtaa ja silloin on hyvä antaa virran viedä...

      Poista
  3. Muisteloita, muisteloita...
    Kuomullisesta tulee mieleen vanha valokuva, jossa isäni ja isosiskoni on, eeeh, siis siskoni istuu samantapaisissa istumarattaissa.
    Tykkään sun palapelikuvista.
    PS. syyhyävätkö sinun sormesi alkaa kunnostaa tuollaista vanhaa taloa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen saanut vierestä seurata vanhan korjausta ja siinä tuppaa joskus vierestä katsojallekin sormi suuhun, saati sitten toteuttajalle.
      Eikös vain olekkin suloiset kuomuvaunut. Vaunujen aatelia.

      Poista
  4. Kivoja muisteloita..Ja mä ja mun pikkusiskoni ollaan saatu körötellä samantapaisilla ihanilla vaunuilla, hi!

    VastaaPoista
  5. Harakka
    Vaunut nähdessäni olin sulaa, niin ihanan vetävät menopelit jotta..

    VastaaPoista
  6. Jälleen niin mukavaa kerrontaa...! Nuo vaunut vetoavat tällaiseen vanhaan mummuun, olisi ihanat omalle lapsenlapselle:)

    Aurinkoa viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  7. tajunnan virta mukava virta, annetaan virrata vaan! lastuna laineilla mukana

    VastaaPoista
  8. Muisteleminen tekee hyvää ja joskus on ihan pakko muistella. Monenlaiseen kuvasi ja tekstisi minutkin johdattivat.
    Vanha talokaunotar ei saanut polviini notkahtelua. Vastahan semmoinen omalla kohdalla jäi taakse, siis muistoihin. Mutta tuo tukkikasa sävähdyttää.

    VastaaPoista
  9. Tukkikasa säväytti minuakin..

    VastaaPoista