maanantai 4. maaliskuuta 2013

Pyry, pyry, pyry hei...
Jos johonkin pitäisi tässä viikkoinventaariossa samaistua, niin tintteihin. Uskollisesti ne saapuvat kupuaan täyttämään noin kahden tunnin välein. Niillä tuntuu olevan tietty nokkimisjärjestys. Varpuset lehahtavat paikalle parvina ja niille kelpaa auringonkukansiemenet, mutta tali ja sinitiaiset pitävät eniten pähkinöistä. Ne kaivavat nokallaan pähkinän kolosta ja lentävät läheisen puun oksalle nakertamaan sitä.Meikäläinen käy lähes yhtä usein aterioimassa, aamulla vähemmän, mutta iltaa kohti etenen kiihtyvällä vauhdilla, ja siihen ei tuo stoppia kuin pakollinen kävely. Se jostain kumman syystä hillitsee syömistä ja ilta muuttuu hedelmävoittoiseksi. Olen vaiheessa, jolloin itsekurin höltyminen lyö ammottavia aukkoja tahdon seinämään.


Sää, joka on ollut monin paikoin vaihtelevaista, ei ole suuremmin houkutellut kävelyretkille. Vesisateen jälkeen joka lasketti lumet ja toi kevään ihan käden ulottuville, tuli lumimyräkkä ja 20 senttiä uutta pehmeää lunta. Se tuiskui, ryöppysi ja ujelsi nurkissa muuttaen hetkessä maiseman joulukorttimaiseksi. Tiedän, tiedän, tässä on selittelyn makua, mutta minkäs teet. Asahi liikuntaa olen harrastanut aktiivisemmin, kun kouluttaja toi teeveen ruudulle kokonaisvaltaisemman ohjeistuksen. Eilen illalla sain olkapääni kipeäksi, kun liian innoissani, syyllisyydentunteesta varmaan, vatkasin kättäni ohjelman mukana.Kevät kuitenkin herätteli Kuvittelijan talvihorroksesta ja tomaatit on kylvetty multaan. Jännittyneenä odotan milloin ensimmäinen vihreä piikki nousee pintaan.


 Jännittyneenä odotan myös milloin polkupyöräkausi alkaa? Käyn silittämässä varastossa menijääni ja huhuilemassa täältä tullaan uusi elämä. Mitä sinä olet suunnitellut tekeväsi tällä viikolla?

Vaihteeksi pyryttää taas, taidanpa lähteä kirjastoon.....


15 kommenttia:

 1. Valloittava kuva!

  Minä kaipaan kävelemistä. Täällä oli sama juttu, ensin pakkanen jäädytti kadut luistinradoiksi, sitten päälle tuli se 15 senttiä pehmeää lunta. Oli mielenkiintoista käydä eilen ulkona....

  Mitäkö tekisin tällä viikolla? Hmm, ainakin päiväunia täytyy ottaa, se on varmaa, muu on sitten avointa.

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukkaat ovat kelit, eilen taituroin kirjastoon kelkan kanssa ja suunnistin takaisin lumimyrskyssä. Tänäänkin sataa lunta, loivasti, onneksi.

   Poista
 2. Sellasta säätä täälläkin on ollut, nytkin tulee oikein tosi paljon lunta tuulen kanssa.
  Mutta sullahan on siellä kevät jo hyvällä alullaan!
  Mä lähden nyt katsomaan ja viettämään iltaa ystäväni kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulta ja lunta. Lunta ja tuulta. Harmaita päiviä. Aurinkoa odottaa kuvittelija.

   Poista
 3. Kuvana hieno tuo pyrykuva, tuolta juuri näyttää, kun ikkunasta ulos katsoo...huh,huh. Lumilapio on käynyt vähän turhankin tutuksi tänä talvena.
  Viikon suunitelmista ainoa varma on huominen tapaaminen ystävien kanssa. Johan sitä siinäkin on ohjelmaa:))

  Mukavaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävien tapaaminen on aina juhlaa.
   Annoin itselleni tämän päiväisestä imuroimisesta papukaija-merkin.
   Lunta sataa jälleen.

   Poista
 4. Komea tomaattiskaala taas tulossa. Itse en ole vielä tehnyt mitään kasvihuonetta ajatellen. Tai oikeastaan ajatellut kyllä ja katsellut sitä, mutta varsinaisia toimia ei ole tehty, koska meillä ei ole riittävän valoisaa ikkunaa. Se on pakko uskoa monen vuoden yrittämisen jälkeen.

  Lunta tulee koko ajan lisää ja lisää...olen ajatellut nukkua ja syödä...miltäs kuulostaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkuminen ja syöminen on mainiota ajankulua, pelkäänpä että tämä päivä on mennyt niiden piikkiin.

   Ajatteleminen vasta aikaa vie, suunnitelmien loppuunvieminen mitä esim. laitan kasvihuoneeseen, käy kyllä työstä.

   Lunta täälläkin.

   Poista
 5. kyl noin terveellisellä annoksella jaksaa pulkkamäessä olla kauemminkin;) mitähän kivaa löysit kirjastosta? mun viikko taitaa kulua huovutusten ja virkkuuksien parissa eli ei uutta auringon alla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastossa on ristiäismekkonäyttely, joka vei muistot kyseisiin päiviin omassa historiassani.
   Lainasin Riikka Ala-Harjan teoksen Maihinnousu.

   Poista
 6. Kertakaikkiaan ihana kuva!!! Minulla on parvekkeella pari talipalloa ja vieraina yksi mustarastas, ihana pörhöttelijä ja kaksi tinttiä. Osa päivästäni kuluu niitä killittäessä.
  Minulle on tapahtunut sellainen juttu, joka on vienyt ruokahalut taka-alalle:))) Toivottavasti tuottaa tulostakin... hmmm....
  Postissa pitäisi käydä, mutta on kyllä sen näköinen postikorttikeli lumikerroksineen, että taidan törsätä ja tilata kotiinkuljetuksen, sinne kun on mahoton ylämäkikin.

  lauletaanko keväisiä lauluja tällä viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on epista,kun et kerro millainen juttu vie ruokahalut? Kaiketi hyvä?
   Lauletaan vaan, sopiiko tämä; Lähdin minä kesäyönä käymään, siihen laaksohon jossa...

   Poista
  2. ... kuuntelin päivää, jossa käköset ne kukkuu, metsäkanatkin ne pauhaa ja mun sydämeni etsii lepoa ja rauhaa....

   Poista
 7. Meinaat sitten perustaa oikein ison tomaattiviljelmän, vai itääkö purkeissa muutakin mukavaa. Minä tässä mietin mitä syötävää veisin naistenpäivän kekkereihin perjantaina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laittaa monta tomaatinalkua, jos eivät kaikki idä. Osan annan ystävilleni kesätuliaisiksi.
   Naisten kutsut, ahaa!

   Poista