lauantai 17. elokuuta 2013

Kuvittelija piirustaa ja kertoo


Aamu on hiljainen. Kävelen kasteisessa ruohikossa. Ilmasta voi aistia jo alkavan syksyn tuoksua. Rannassa kohtaan tyyntyneen järven. Mieleni valtaa harras, paimenpojan-sunnuntai-tunnelma.


Istahdan penkille koivun varjoon, katselen lähes lumoutuneena liikkumatonta vettä. Linnutkin ovat hiljaa. Enkö tälläisesta iloitsisi? Vapaapäivä elämästä, suorittamisesta ja kohtaamisista, kiitos tästä aamusta.


Keltainen pallerokukka kertoo syksystä sekin. Kiitollinen monivuotinen perenna ilmestyy säännöllisesti kasvamaan ja ilahduttamaan kukillaan. Oppisinko jo viimeistään siltä, että pitää oma itsensä olla.


Tutuiksi käyvät mökin muijan askareet. Hain sallattiaineet kiehumaan hellalle. Lisäbonuksena on mökin vanha puuhella, jolle voi sovittaa kuinka monta kattilaa haluaa. Ei hipaisukytkimiä, vaan puita piisiin ja lisää on halkoja vajassa. Ah tätä onnea ja auvoa. Pienestä on ihmislapsi onnellinen. aamuisesta puuhastelusta.
Eilen oli matonpesupäivä. Löysin vanhasta vajasta muovisen istuma-ammeen jonka täytin vedellä ja laitoin matot likoamaan. Pesu liottamisen jälkeen on helppoa kuin nakin syönti. Nostin matot valumaan ja sen jälkeen orrelle grillikatokseen. Pesijä, yhtä märkä kuin matotkin, kaipasi pientä vilvoittelua.


Iltapäivän kalastuksesta voi laittaa vain muutaman maininnan. Kalastaja: 1 kuha, alamittainen joka pääsi kasvamaan, yksi ahven joka pääsi karkuun. Minä; ei näpyn näpyä, ainoastaan muutamia pohjakosketuksia karipaikoilla. Taas vanha sanonta palasi mieleen, kalaa ei oteta, sitä annetaan jos annetaan. Ei ollut kalaa lounaaksi, vaikka siitä kovasti lähtiessäni haaveilin.


Silmänruokaa oli sitäkin enemmän. Mukavaa viikonvaihdetta teille kaikille, blogini vierailijat!18 kommenttia:

 1. Ihana aamun rauha. Omaan tahtiin tehtyjä mieleisiä töitä ja ilmeikkäitä piirustuksia kertomassa niistä. Tästä lukijakin nauttii. Rauha ja hyvä mieli tarttuu, kiitos.
  Kaupasta haettu kala on suolaantumassa, joten illalla saadaan kalaa. Ei yhtä hyvää, kuin itse kalastettu, mutta elossa pitää ;-)

  VastaaPoista
 2. Uuna
  Nyt jo täällä kotona kuuntelen kun sade hakkaa ikkunaan. Pitkästä aikaa koneella istumassa. Eilisen rauhan tallensin puseron sisään, se mukanani jatkan päivän askareisiin.

  Kaupassa ei kalaa ollut, joten teen kasvispainotteista pöperöä. Vielä en tiedä mitä, mutta mangoldia näkyy pukkaavan maasta ennätystahtiin, joten siitä ainakin jotakin.

  VastaaPoista
 3. Tämä postauksesi hehkuu levollisuutta, rauhaa. Piiruksesi veivät sydämeni♥ Kasvisherkut maistuvat, nam!

  VastaaPoista
 4. Kiiris
  Kävin ammentamassa postauksestasi sadepäivääni inspiraatiota. Tuntuu olevan hakusessa kaikki muukin, ajatusta myöten, niin kuin tästä vastauksestani voit havaita.
  Kokkaamisinspistä odotellessa heittäydyn seinähirren suuntaisesti makaamaan. Huiskis Kiiris!

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus, vapaapäivä turhilta murheilta.
  Meillä syödään myös kalaa, lohta. Suolalla, sitruunalla ja tillillä jo maustelin.

  Ihanaa tätä päivää!

  VastaaPoista
 6. Sirpa
  Siis sinullakin kalapäivä. Ja hyvät ovat mausteet. Tänä kesänä olen paljon käyttänyt kalan maustamisessa sitruunaöljyä. Pidän sen mausta.

  Ihanata päivää sinulle Sirpa!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus! Paimenpojan sunnuntai fiilis! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini
   Toivottavasti huomiseksi tulee oikea fiilis auringon myötä.

   Poista
 8. Fantastiset maisemat !!! Eritoten ylin.
  Ja ihana kuvitus kertomusajatustesi täydentämiseksi.
  Kiva postaus, vaikken ruoasta ymmärräkään mitään.
  Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki
   En minäkään ruoasta mitään ymmrrä, mutta tykkään tahda kaikenlaista n.s. omasta päästäni.

   Poista
 9. Ihailen aina mökkimaisemaasi, se on niin rauhoittava aina tyynellä ja myrskyllä.
  Ihana on kerätä omalta maalta ruokaa pataan. Mikään ei voi olla parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena
   Omalta maalta syödessään tietää mitä syö, lähiruoka on sitä parasta.

   Poista
 10. Kuvistasi ja tarinoistasi tuli hyvä fiilis.

  VastaaPoista
 11. On sinulla mahtavat maisemat ympärilläsi. Siellä kelpaa mattoja harjailla ja pulahtaa järvensyliin itsekin. Nämä sinun maalauksesi ovat aina yhtä puhuttelevia ja mainioita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina
   Mattat on nyt pesty ja kuivuneetkin on, kiitos tämän elokuisen auringon.

   Kuka vielä siivoais mun kämpän?

   Poista
 12. eilen aamulla Sinun nauttiessa rannalla aamuhetkestä,itse nautin sienimetsässä samoilusta Helmin kanssa. samansuuntaisia ajatuksia, mieli lepää luonnon rauhassa. oletkin räväyttänyt, oikea porkkanapää pyykkipaljun takana;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona W,
   Porkkanapääon kuvitteellinen hahmoni joka virkistää syksyistä menoa.
   Sieniaika on alkanut viimeistään nyt!

   Poista