torstai 1. elokuuta 2013

Hei, se on lepakko
Herään syvästä unestä vähitellen tähän päivään. Unen monet kerrokset pitävät minua kauan otteessaan, kunnes vilkaisen kelloon ja tajuan, on aamu. Kuinka kauan mahdoinkaan pyöriä unettomana sängyssä hyvää nukkumisasentoa etsien. Kävelin ikkunasta ikkunaan ja kurkin paljastaako yö salaisuutensa huonouniselle. Hiljaista syvää hämärää kaikkialla. Vihdoin uni kietoo päähäni myssyn ja vapauttaa minut, turhista ajatuksista voipuneen. Toivon näkeväni mukavia unia.


Vadelmia, vadelmia kaikkialla. Naismuistini mukaan tällaista vadelmasatoa en ole kokenut. Toissavuotisen Tapani-myrskyn seurausta on metsässä nähtävissä nyt runsaan vadelnasadon muodossa. Niinpä Naskartelija heittää lippiksen päähänsä ja suuntaa salaisiin marjapaikkoihinsa, joihin minulla huonopolvisena ei ole osaa, ei arpaa. Metsävadelmia on mehuna, hillona ja paskasteessa, sekä nautittavana kakkumakumuistona. Lisäksi on vielä muutama puutarhavadelmapensas, jotka nekin tuottavat kohtuullisesti satoa.


Tämäkin herkku on enää haalea muisto sekä painona vyötäröllä. Oijoi, miten heikko ihminen onkaan. Onneksi hoitava lääkäri ei lue blogiani, sillä vielä en ole keksinyt uskottavaa selostusta seuraavalle käynnille miksi vyötärönympärys vain laajenee. Taidan kertoa totuuden.


Kävin vierailulla perityn ystäväni luona. Söimme runsaasti, nautimme kutunjuustoa kahvin kera ja suuntasimme kirkkomaalle, joka sijaitsee kauniin järven rannalla. Sauna oli rakennettu rantaan ja pientä maksua vastaan on kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä. Joskus vähemmän on enemmän, pidin pelkistetystä sisustuksesta ja etenkin tästä verhottomasta ikkunasta jonka näkymä jäi pitkiksi ajoiksi sydämeni syövereihin.

Nyt oli vihreiden sukkien vuoro valmistua. Kutoessa voi aivo askarrella monien asioiden parissa. Luin kolumnin jonka sisältö kulki niin samoja latuja aivoitusteni kanssa, että teki mieli paiskata toimittajaa viestillä, mutten tohtinut kun lehti näkyi olevan useamman vuoden vanha. Mietintämyssyssäni pyörii oma osaamattomuuteni. Nähkääs koneeni oireilee ja sanoo varmaan pian poks. Pitäisi alkaa miettiä uuden ostoa. Olen ihan uppisukkeluksissa kaiken tietokonesanaston ja asioiden suhteen. Miten vastaan myyjän kysymyksiin millainen koneeni pitäisi olla, kun en itsekään sitä tiedä. Riittääkö vastaukseksi hyvä. Mutisen vaan itsekseni, kyllä minäkin tiedän ja osaan asioita joista sinulla ei ole hajuakaan.


Lopuksi pieni tunteen kohotuskuva. Nähtyäni tämän pörröisen otuksen mökin ovenkamanassa sisäpuolella, huusin niin lujaa kuin keuhkoista lähti. Luulin ensin että pieni rotta, sitten tajusin, ei lepakko on se. Naskartelija riensi paikalle ja pelasti lepakon kuuloluun murtumalta kiidättäen säikähtyneen eläinparan ulos. Iloisesti se lenteli taivaan tuuliin.
Niinpä lähtee Kuvittelijakin pienelle iltalenkille.
Hyvää elokuuta!16 kommenttia:

 1. voi että onkin söpö lepakko! Ihanaa eloista kuuta sinulle kuvittelija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiris
   Sinulle toivon elokuun usvaisia aamuja ja kuutamoöiden taikaa!

   Poista
 2. Hyvä, että sait kuvan tuosta karvapallerosta! Kauniin vihreät sukat ovat vuorostaan valmistuneet.

  Hyvää elokuuta myös itsellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa
   Neulomisvillitykseni on huipussaan, koskahan hartiat sanoo poks?

   Poista
 3. Kivat tunnelmat sielä näyttää olevan. Meillä taas mustikkasato on ennätysmäinen.
  Kerran lepakko majoittui kirjahyllyni päälle metalliseen maljakkoon. Oli kai tullut ilmahörpöttimestä tms. sisälle. Leipälapion kanssa sitä huiskin ovesta ulos ja tottelihan se, ei tarvinnut käyttää sen enepää väkivaltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selma
   Täällä taas mustikkasato on mennyt förbii.
   Lepakko siis tulee sisään jotakin kautta. Olin ihan äimän käkenä miten se on päässyt.
   Tarkempi tarkastelu osoitti, että peloissaan se raukka oli, kuten minäkin.

   Poista
 4. Hyvä kun ehdit kirkumisen ohella ottaa kuvan lepakosta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry Koo
   Ensin huusin ja sitten kuvasin kun sain huudollani apujoukon paikalle. Peloissaan se raukka oli.

   Poista
 5. Nyt ei selvinnyt, ovatko vadelmat unta :-D Eivät taida olla, mutta kyllä joskus niin kummallisia unia näkee, että pitkään saa aamulla miettiä.

  Ei uskoisi, että lepakko on noin kaunis. Miksi sitä pelästyit ja huusit?

  Mene liikkeeseen ja osta uusin ja paras tietokone, sillä selviät. Ei sinun mitään tarvitse tietää. Anna liikkeessä laittaa kaikki mahdolliset ohjelmat, mitä sinun tekee mieli. Kyllä ne pojat - ja tytöt - osaa ja auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuna
   Vadelmat ei ole unta. Eikös olekkin ihmeellistä? Minun naismuistini ei yllä tällaiseen satoon ja madottomina vielä. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

   Kun huomaat lepakon olevan pääsi päällä kiinni oven kamanassa, etkä ensi alkuun tajua mikä se on, huuto pääsee vaistomaisesti.

   Katotaan kuin täs tietsikkahommas käy minulle.

   Poista
 6. Eihän vadelmaista herkkua voi olla syömättä, niin on houkuttavaa.

  Lepakoita näin Etelä-Afrikassa olivat vaatimattomamman ruskeita, oikein iso silmäisiä. Ne roikkuivat kattouksen katossa, kyllä siinä kylmänväreet kiiri...no huuto ei kuitenkaan päässyt.;)

  Kaunis turkkinen on lepakkosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liplatus
   Lepakoita Afrikassa, sinähän olet saanut seikkailla!

   Tällä yksilöllä oli tosiaankin komea turkki.

   Poista
 7. Noin kaunis ja pehmeännäköinen olento nostaa kaikki hellyyden karvat pystyyn pelkästä katsomisen ilosta.
  Vadelman maku on suussa täälläkin. Puutarhan kylläkin, mutta ovat nyt niin hyvälaatuisia ja toukattomia, että...
  Iskä meilläkin kantaa marjat pirttiin, äiskä laittaa ne vain säilöön ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina
   Vadelmia on keitetty hilloksi ja mehuksi tänäänkin, miten makoisaa,aah!

   Mun hellyyden karvat oli alkumetreillä hukassa, mutta kun näin sen läheltä se oli niin pieni ja pelokkaan näköinen, että oma palkoni hävisi.

   Poista
 8. vadelmiin hukumme täälläkin, hillopurkit vallanneet jo toisen jääkaapin kokonaan, sen sijaan lepakoitani kaipaan, yhtään en ole viel nähnyt koko kesänä. mukavaa kuul, et olet hurahtanut sukkien kutomiseen, tuo tossumalli on mukavan oloinen:))

  VastaaPoista
 9. Ilona W,
  Vadelmia on poimittu 20 litraa, nyt paras osa sadosta on ohitettu. Toivottavasti tullee muös puolukkaa, tykkään hirmuisesti sen mausta.

  VastaaPoista