lauantai 14. syyskuuta 2013

Kuljen sumussa
Niinpä, otsikon merkitys on moninainen. Viime päivien sankka aamusumu tai usva, on herkistänyt Kuvittelijan mielen miettimään sanan syvintä olemusta. Olen sumussa. Olenko silloin konkreettisesti sumussa, vaikka onko 'Muumimaastani' kadonnut se viimeinenkin elämään päin kallellaan oleva side?
Kun olen sumussa, saatan olla eksyksissä ja sen kokeneena tuttu kotijärvikin muuttui hetkessä paikaksi, josta haluaa vain nopeasti pois. Kun olen sumussa, olenko onneton ja etsin ulospääsyä tilanteesta johon olen joutunut. Sellaisessakin olleena nautin nyt sumusta joka on vain sumua ja mahdollistaa kameran kanssa kulkemisen ja sen kanssa leikkimisen. Sumua;


Sumun noustessa tai laskiessa, sen jälkeinen maailma avautuu silmieni eteen kirkkain värein. Epätodellisen sininen taivas kaareutuu ylläni. Alkava ruska, on kokenut pesun ja tuo nyt esiin uudet puhtaat lehdet.


Naapurin lehtiaidassa seisominen ehkä hämmästytti ohikulkijoita, mutta meille bloggaajille ei mikään ole mahdotonta, senkin piirteen itsestään löytäneenä vihdoin hyväksyy, kuten syömisen tai kävelemisen.
Olisitteko te voineet kulkea välinpitämättömästi sadepisarain laulun ohi?


Auringon paistaessa alhaalta puiden lomasta, tunnelma on kevyt ja suloinen kuten varhaisina kesäaamuina. Sydämen valtaa silloin käsittämätön riemu, kaunis maa....


Ja kun ilta vihdoin koittaa, voi laskea väsyneen päänsä tyynylle ja toivoa unen tulla.
Levolle lasken Luojani...
"Niin kaunis on maa, niin korkea taivas, soi lintujen laulua kukkiva kunnas ja varjoisat veet...."


16 kommenttia:

 1. Kaunista ! Ja niin extrakauniit on kuvasikin.
  Aamuisin on nykyään aina sumua. Katson ihan aamutuimaan parvekkeelta merelle, enkä näe sitä, sitten vähitelle vastaranta alkaa pilkottaa. Ja joka aamu ajattelen, että nyt lähden kuvaamaan, mutta hidas kun olen :) niin seuraavan kerran kun katson, onkin sumu jo poissa. Olen siis itseni vanki, kun en ota ja lähde liikkeelle sumuun.

  VastaaPoista
 2. Wow, todella upeat kuvat♥
  Ihania minusta sumupäivät, sitten noita pisaroita on pitkään kasveilla.
  Upea tuokin pisarakuva, kuin helminauhaa!
  Mukavaa lauantai iltaa.

  VastaaPoista
 3. Wow, todella upeat kuvat♥
  Ihania minusta sumupäivät, sitten noita pisaroita on pitkään kasveilla.
  Upea tuokin pisarakuva, kuin helminauhaa!
  Mukavaa lauantai iltaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat. Sumu ja kaste antaa kivan lisän kuviin.

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat, olen ihastuksen sumussa.

  VastaaPoista
 6. Upea bannerikuva, jossa vilisee useitakin eläinhahmoja.

  Sinullakin niin hieno aamusumukuva ja eihän yksikään itseään kunnioittava kuvaaja jätä noin kaunista pisaroiden tanssia kuvaamatta!

  VastaaPoista
 7. Kaunista. Sumu on niin samettisen pehmeää, siihen voi upota kuin uneen.

  VastaaPoista
 8. Ensin törmäsin upeaan bannerkuvaasi. Oi mikä aarteiden metsä. Sitten jouduin sumuun, kauniiseen lempeään sumuun.
  Itsekin sumussa kuljen, sitä on ulkona ja sisällä. Sisäsumun aiheuttaa selkä-jalka -kivun johdosta syötävät vahvat kipulääkkeet. Ulkosumu taas syntyy, kun lämpötila ja kastepiste prosentti ovat suurinpiirtein samoissa lukemissa!
  Ruskavärit aina viehättävät ja virkistävät.
  Kiitos postauksestasi, sekin virkisti sumussa kulkijaa:)

  VastaaPoista
 9. Sumu on kiehtovaa ja kaunista, mutta todellinen sumussa eläminen ei sitten enää olekaan.
  Nautitaan kauniista, hehkuvasta syksystä oikean kesän jälkeen. Jotenkin on valoa mielessäkin, kun on ollut kesä viime vuoteen verrattuna.

  VastaaPoista
 10. Sumu on kaunista järvien yllä ja pelloillakin, mutta liikenteessä siitä en tykkää, kuten muutamana aamuna on ollut. Sakea merisumu, se pelottavaa.
  Lumoavia kuvia olet onnistunut napsimaan syksyn moni-ilmeisyydestä. Vieläköhän tämä harvinaisen aurinkoinen ja kaunis syksy jatkuu....

  VastaaPoista
 11. Uskomattoman kauniita kuvia,

  terveisin yksi-sumussa-kulkija...

  VastaaPoista
 12. Kaunista kertomaa, niin kuvin kuin sanoinkin.
  Tämä herkistää, liikuttaa tuntojani syvältä.
  Kiitän.

  VastaaPoista
 13. "Alkava ruska, on kokenut pesun ja tuo nyt esiin uudet puhtaat lehdet." lehdethän ovat todella kuivumassa pyykkinarulla;)
  sumu meren/järven, peltojen yllä niin kaunista, mut oli toisaalta mukavaa ja turvallisen tuntuista lähteä aamulla liikenteeseen, kun sumu oli hälvennyt ja aurinko paistoi sini taivaalta!

  VastaaPoista
 14. Kiitos teille kaikille ihanista vastauksistanne.

  VastaaPoista
 15. Sumu maisemakuvissasi pehmentää, se on kaunista. Liikenteessä on eri juttu.
  Syksy on taiteilijana yliveto, sillä ei menekoskaan värit väärin. Tuo laulu - Niin kaunis on maa- tuli minulle hyvin läheiseksi. Koetin etsiä laulun ruotsinkielisiä sanoja, vaan en onnistunut löytämään. Lopulta käänsin itse. Eri juttu, mahtaako käännökseni olla edes sinnepäin.

  VastaaPoista