perjantai 28. helmikuuta 2014

Kuvittelijan aktiviteetit
ovat olleet ylen runsaat kahden viime viikon aikana. Sohvaperuna on kammennut itsensä ulos ja luontoon.

Sotsilla taisi olla huomattavampi vaikutus liikkumiseeni, mitä tohdin edes ajatella. Ensin nappasi lumilautailu ja sen moninaiset ranit ja korkit Kuvittelijan sellaiseen mielikuvituskierteeseen, ettei siitä päässyt eroon kuin piirtämällä. Sillä kuvitelma itsestäni lumilaudalla johon pikku jalkaseni on sidottu kiinni, kiitämässä huimaa vauhtia alamäkeen, saa sellaiset naurunpyrskähdykset aikaan ettei vähä mitään. Pitäisi pystyä laskemaan myös porraspuun kaidetta pitkin, hypätä hyppyristä ilmaan käsi laudassa kiinni ja päätyä vielä jaloilleen muutaman pyörähdyksen jälkeen. Mitä vielä keksivätkään? Ne kerrat kun viime vuosina olen ollut molemmat jalat irti maasta, ovat päätyneet ks:n polille kipsaustalkoisiin.


Käveleminen suolla ristiin rastiin osoittautuikin sitten huomattavasti koukuttavammaksi, kuin osasin ajatella. Suo oli jäässä ja se kantokykyluokitus oli superia. Ei tarvinnut meikätytön vältellä kermejä ei kuljuja, sai saapastella tuulen kohistessa korvissa ja joutsenten huudellessa tervehdyksiään taivaalta. Luit oikein, ne ovat saapuneet, valkoiset ystävämme. Huutelin niille, että nyt on vasta helmikuu saattaa takatalvi yllättää, huudoistani huolimatta he lensivät määrätietoisesti eteenpäin.

Suon värit, niin huikeat, ja kamera heräsi eloon pitkän hiljaisen ajan jälkeen.


"Matkamies ei mittaa elämää, suuret pyörät pyörii itsestään, pienet täytyy panna pyörimään."

Oppiiko vanha koira temppuja? Geokätköily oli minulle uusi tuttavuus, ja mielenkiintoinen se täytyy myöntää. Mutta sillankaiteen yli kiipeämisen jätin nuoremmille ja ketteräjalkaisimmille, sillä  katsominenkin sai minut pelkäämään.

Olihan se toki jännittävää, kun kätkö löytyi. Saatiin kirjata löytyneeksi monta paikkaa.

Hulppeat luistelusäät on luku sinänsä. Kun tuuli ja leuto sää on pyyhkäissyt lumet näiltä seuduilta, se on tehnyt samalla ihmeitä jäälle. Jään sileä pinta houkuttaa väkisinkin jatkamaan tätä tynkätalvea luistelemalla ja kelkottelemalla. Kalastamisesta puhumattakaan, sillä hääpäivän vietto jäällä onkien  sekä nuotion lämmössä eväitä nautiskellen, jäänee kultaisimpien päivien joukkoon.
 Kuvittelija kiitää luistimilla ainoastaan kuvitelmissaan, sillä aikuisiässä ostetuista luistimista hiiri söi talvivarastossa nauhat ja se oli minulle merkkinä: suutari pysyköön lestissään.

Toivon teille blogini vierailijat oikein nautinnollisia kevätpäiviä, ja jos se tästä vielä talveksi muuttuu, me kyllä kestetään. Eikös niin?

Ensi viikolla laitetaan tomaatin siemenet multaan.10 kommenttia:

 1. Vau, oletpa noussut sohvalta, rispekt!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu
   Itsekin ihmettelen tätä energiaa. Tänään on ollut sitten sitä perinteista sohvalla makuuta.

   Poista
 2. Hui kamala kuinka pelottavan näkönen jää on, toivottavasti kukaan ei hupsahtanut veteen! Makkaranpaisto retkellä kuuluu ehd.asiaan! :)

  Reipasta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini
   jää kantoi hyvin ja oli liukasta.
   Ja makkaranpaisto kuuluu asiaan.

   Poista
 3. No onpa ollut kivaa teillä ja soilla ja kätköillä. Makkaranuotio kruunaa kaiken :) Järvenjäälle minua ei saa kun -30 asteen pakkasilla, jos silloinkaan, kun on liian kylmäää :D
  Geokätköily kuulostaa jänskältä touhulta. Onne hääpäivälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selma
   Kätköily oli tosi jännää touhua.

   En minäkään ilman jäävahvuuden mittaajaa uskaltaisi noin vain jäälle mennä.

   Poista
 4. Ihana bannerikuva, kevät ♥
  Makkaranpaistoon pitäs rannoille keretä vielä, jäälle ei mennä, on kevät.
  Oikein kivoja kuvia ja meininkiä.
  Hyvää kevättä ja kiitos sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina

   Lehtikuusi vihertyi muutamassa päivässä päästyään kukkamaljakkoon pöydälle.

   Tuolloin jää kantoi vielä hyvin, jos tätä vauhtia lämpenee voi jään kestoa enää arvailla.

   Poista
 5. Vau, ihan käy kateeksi noita kelkkailijoita, minäkin tykkäisin viilettä jäällä potkukelkalla! Pitäisi kyllä olla satavarma jään kestävyydestä. Makkara nuotiolla kruunaisi huvin. Kannatti siirtää itsensä sohvalta ulos. Kaikkinainen muu urheilu kannattakin siirtää vain paperille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko
   Kyllä se tuolloin vielä oli kestävää, siis jää.

   Aina kannattaa siirtää sohvalta itsensä ulos, palkinto tulee heti hyvästä mielestä.

   Poista