torstai 17. huhtikuuta 2014

Hiekkahentusia ja keväisiä tuulahduksia

Kuvittelija leiposi tänään "hiekkahentusia", ei kuulosta hyviltä, sanoi esikoinen puhelimessa. Kuin olisi hiekkaa hampaissa. Mainiota, sanoi Naskartelija ja söi toisen jälkeen vielä kolmannenkin. Ei mitään kevytnamia ole hentuset, mutta pieneltä tuntuu hentusnotkahdus pashan ja mämmin jälkeen.

Tuuli vetää korkeapainetta perässään, eikä kurrellakaan meinaa korvat pysyä päässä. Näitä veijareita on tullut seurattua jo kauan, sillä kuusiaita tarjoaa mainiot puitteet kaikille pikkuisille. Luulimme ensin että oravia on kaksi, mutta niitä onkin neljä.


Rauhaisaa pääsiäisen aikaa ja aurinkoa kaikille toivottelee Kuvittelija!


12 kommenttia:

 1. Maukkaan näköisiä hentusia...nam! Mainiot kuvat oravista, niiden touhuja onkin kiva seurailla. Sinivuokot ovat vaan niin suloisia.

  Iloista Pääsiäisen aikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusiaidassa on neljä oravaa, kyllä riittää vilskettä!

   Poista
 2. Voi noita suloisia oravia! Sinivuokot kukkivat nyt täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokot kukkivat täälläkin. Ja aurinko lämmittää.

   Poista
 3. Hiekkahentuset, tuo nimi tuo muistoja mieleen... Meilläkin on orava(via), kisailevat mielellään naapurin kuusiaidassa. Onko niitä yksi vai neljä...niin ovat vikkeliä että arvuutteluksi pistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkahentuset on vanhahko resepti, mut ei yhtään hassumpia pipareiksi.

   Poista
 4. Oravat on söpöjä niin kauan kun eivät siirry sisätiloihin, kuulemma jotkut ovat niitä joutuneet siirtämään kauemmas asunnoista sen takia.
  Hiekkahentusista tuli lapsuus mieleen, en tosin muista makua eikä nimikään kyllä ole houkutteleva. Sinivuokot sen sijaan kyllä, aah, ihan aitoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja oikein hyvää Pääsiäistä teille!

   Poista
  2. Vanhahko muotiin leivottu muroleivonnainen, johon on lisätty makua kermavaahdon ja hillon muodossa.

   Poista
 5. Onpas sinulla monta pikkuista. Hieekkahentunen, nam nam ja niin kaunis!

  VastaaPoista
 6. Nam todellakin, kauneudesta en niin tiedä.

  VastaaPoista
 7. Hiekkahentusten ohje oli kahvipussin päällä lapsuudessa. Niitä pahveja kerättiin ja äiti joskus tekikin niitä hentuja. Kyllä sun kurreilla pyyhkii hyvin. Täälläkin meillä on niitä tosi paljon, muutta kadunpäähän käveltyä on aina pelko, joko taast on joku niistä jäänyt auton alle. Käyn huomenna kurkkaaan kaukaa pääsiäismunaani.

  VastaaPoista