keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Makrohaaste 146

Aiheena kattila, teemassa käsitellään samaa aihetta.

Pitihän minun ostaa parsakattila. Kaikilla itseään kunnioittavilla(?) ihmisillä on sellainen. Se etten ole koskaan keittänyt siinä parsaa, se on toinen juttu. Mutta jos tulee parsakattilatarkistus, minulla on se.

Huomasin kattilan kyljessä Pekka Puupää-housujeni heijastuksen. se toi minulle melkein yhtä hyvän mielen kuin kattilan ostaminen aikoinaan. Kattila on korkea ja kapea. Huolimatta nimeensä vihjaavasta käytöstä, olen käyttänyt sitä ahkerasti punajuuria keittäessäni. Sieltä ei punainen vesi pärsky hellalle.

Kattilan sisällä on kori, jolla on helppo nostaa keitetyt jutut pois vedestä jäähtymään. Teemakuvani kohteena on ahkerasti käytössä oleva parsa kattila.

Lisää kattiloita on täällä.


12 kommenttia:

 1. Hieno kattila. Minä keitän parsani suuressa laakeassa kasarissa. Hyvin toimii.

  VastaaPoista
 2. Muutamat parsakokeilut meilläkin tehty ilman asianmukaista kattilaa. Mutta olisihan se toki professionaalisempaa tuollaisella, kylläpä kelpaa!

  VastaaPoista
 3. Näyttää näpsäkältä kattilalta, keittää siellä sitten parsoja tai punajuuria :)

  VastaaPoista
 4. Tuohan on oikein mainio kattila. Tosiaan ritilän avulla saa keitetyt siististi ulos. Parsaa voi keittää pystyasennossa, tai en tiedä tulisiko minunkaan otettua sitä esille. Keitän parsat laakeassa kasarissa vaakatasossa.

  VastaaPoista
 5. Hieno kattila, mutta taitaisi jäädä kaapin perukoille :)
  Hauska tuo kakkoskuva!

  VastaaPoista
 6. onpa hieno kattila! Siinä kelpaa keitellä vihanneksia, punajuuria keittäessä onkin ärssyttävää, kun koko hella tulee punaiseksi. Parsaa harvemmin tulee minunkaan keiteltyä, mutta parsakattilalla olisi silti minunkin keittiössäni käyttöä.

  VastaaPoista
 7. Parsakattila! Kamalan tietämätön olen, en ollut koskaan kullutkaan sellaisesta.
  No, nyt tiedän ;)

  VastaaPoista
 8. Tuommoisiakin olemassa! No tämän jälkeen tunnistan..

  VastaaPoista
 9. Hieno laite.
  http://amnell-anna.blogspot.ru/2014/05/makrokuvat-kattila.html

  VastaaPoista
 10. Oikea heijastekattila:) Täällä on näköjään mitä erilaisimpia..hmm parsakattila, eikös se spagettikattila kävisi:) Mulla on niin vähän tilaa tässä yksiössä, että maijakin on joutunut jo ulkovarastoon.

  VastaaPoista
 11. Parsakattilatarkistus.. Kiitos hyvistä nauruista!

  terkuin Pallura

  VastaaPoista