sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kevyemmin.....?

Kuinka kevyeksi painonhallinan ajatuskin muuttuu, kun piilottaa vaa'an ja jatkaa sitkeästi eteenpäin valitsemallaan tiellä. Viikkoon on sisältynyt kolme liikuntapitoista päivää. Pitempi vaellus järven yli ja takaisin, kilometrejä arviolta noin 12. Lumi järven jäällä antoi Kuvittelijalle kunnon vastuksen ja illalla jalat olivat kuin uppotukit uomassaan, valuneet sohvan pohjaan liikkumattomiksi. Toinen kävelyreitti, noin viisi kilometriä, oli jo kohtuullisempi ja punaiset posket kertoivat omaa kieltään. Kolmanneksi urheilusuoritukseksi lasken hyötyliikunnan, imuroin kotini kokonaan sängynalustat mukaan lukien, kurotellen, kyykistellen ja venytellen. Jos tämä projekti saa aikaan siistimmän kodin, se on jo paikkansa elämässäni ansainnut.
Ruuan kanssa tuppaakin tulemaan ylilyöntejä. Pitkät ruokavälit tietävät automaattisesti isompia annoksia. Pitäisikö laittaa ihan munakello soimaan, että pienet ja useasti toistuvat ruokailut kävisivät kohdallani toteen? Harrastan normaalia arkiruokaa, keittoja, uuniperunoita ja kalaa jotakin mainitakseni, mutta lauantai-illan pizzasta en ole vielä pystynyt luopumaan. Naskartelija tekee nimittäin maailman parasta pizzaa.
Mistähän sekin tunne tulee, että joinakin aamuina tunnen itseni kevyemmäksi. Jalka nousee sutjakkaammin, ja inspiraatio kaikenlaiseen puuhastelemiseen on käsin kosketeltavaa. D-vitamiinin kanssa olen tehnyt tuttavuutta, Devisolia purkista ja tyrnimehua pullosta. Niin kauan kuin vatsa kestää, sitä tyrnimehua tarkoitan.. Oranssi on muutenkin voimavärini, pitäisikö maalata makuuhuoneen seinään oranssinen taulu, että pääsisi nopeammin aamuisin sängystä ylös?
Vielä en ole päässyt joogaan asti. Olen yrittänyt leikkiä lattialla valiovoimistalijaa. Oi kuulisitte sen puuskutuksen, kohta varmaan naapurit alkavat valittaa oudoista äännehtelyistä..Mutta sen lupaan, kun koittaa kevät ja pyöräkelit ja jos Luoja suo, tämä tyttö alkaa mieleisensä pyöräilyharrastuksen, sillä mökille ei ole matkaa kuin 39 kilometriä, siihen asti on kehiteltävä muitakin liikuntamuotoja kuin lusikan liikuttelu suun ja lautasen välillä.

16 kommenttia:

 1. Lupaavalta kuulostaa! Ja oikeastaan tärkeämpää kuin muutama kilo on se, että on hyvässä kunnossa, kun kevät koittaa. Silloin voi nauttia keväästä, puutarhasta, luonnosta, pyöräilystä, täysin rinnoin, kun jaksaa. Sitä jaksamista tässä itse nyt yritän kohentaa monin eri tavoin. Tämä naputtelukin auttaa sormia jaksamaan, kyllähän kesällä sormiakin tarvitaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Uuna, tulisipa kevät ja vetäisi kesää perässään pian, sillä olinkin jo ehtinyt unohtaa pitkät valoisat illat ja ulkona vietetyn ajan..

   Poista
 2. Hyvä, kun heivasit vaa'an pois, kyllä housut (ilman liian joustavaa kuminauhavyötäröä) kertoo tilanteen. Vaaka on stressin aiheuttaja, arkielämä eläminen kärsii ja jatkuvasti on huono omatuntoa.
  Lauantainen pizzailta ei ketään kaada, pitää myös nauttia. Eri asia, jos joka ilta kiskoisi pizzaa.
  Ruokavälien venyminen on itsellänikin ongelma, olen yrittänyt ratkaista sen syömällä kourallisen pähkinää/rusinaa, ei ole näkynyt painossa. Lautaskoon pienentäminen toimi minulla aikanaan, esim. ei erillistä salaattilautasta töissä, vaan ruokalautaselle 3/4 salaattia, loppu sitten ruokaa. Nälkä lähti, vaikka epäilin.

  Naapurit varmaan ovat kateellisia kuunnellessaan huokauksia ja äännähtelyjä, jota kuuluu seinien läpi -eiväthän he tiedä, mistä äänet johtuvat.....

  Kuulostaa, että olet hyvällä tiellä tuon painonhallinnan suhteen, hyvä sinä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta sain vaa'an kadotusideanidean ja se oli hyvä idea. Mutta entäs kuminauhavyöröiset housut, niistä en millään luopuisi, sillä mukavuudenhaluni niiaa kuminauhavyötärölle ja mikään eikä kukaan saisi nyt kiristää tätä Lyyliä. Mistään..
   Hyvä että annoit luvan pizzaankin, miten muuten voisi lauantai-iltaisin katsoa Avaraa luontoa kuin maata sohvalla ja katsoa teeveetä pizzaa syöden?

   Poista
 3. Täällä vain uurastetaan sitkeästi. Kyllä se siitä...ja viimeistään pyöräilykauden avautuessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään pyöräilykauden alkaessa.. Tsemppiä sinulle Aina!

   Poista
 4. Ei pizza silloin tällöin vaikuta. Pizzaa saa syödä vaikka joka päivä. Se mitä pizzaan laittaa on ratkaisevaa. Varsinkin se juusto on kaloripommi. Hyvin olet aloittanut liikunnan kunhan muistat aloittaa maltilla. Fillari on hyvä lisä se kun ei rasita niveliä. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry K.
   Pelkäänpä, että pizzanpäällysjuusto on oikea kaloripommi. Siksikin kun se on niin hyvää. Nyt en ajattele sitä, huomenna vasta..
   Fillari on mainio välinen polvivaivaivaiselle minälle.

   Poista
 5. Tekstistäsi huokuu sellainen päättäväisyys, että oksat pois!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miivi, oletkos kuullut itsetsemppauksesta, se tässä nyt palaa..

   Poista
 6. Vaude, sinulla on huikea tsemppi päällä. Pyöräilyaikoja ootellessa keksitään jotain muuta kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii
   Jos sinä keksit, kai kerrot minulle?

   Poista
 7. Hyvinhän sinulla menee, pitkiä lenkkejä ja siivousjumppaa.
  Kyllä ne kilot hupenevat, hitaasti ja varmasti.

  VastaaPoista
 8. Muutama pienoinen ongelma on, pitäisi saada ruuan kulutus ja liikunta tasapainoon.

  VastaaPoista
 9. Itsekin olen popsinut D-vitamiinia, myös tyrnejä niin kapseleista kuin vähän marjoistakin, niissä tahtovat jäädä ne parhaimmat oljyt sinne siemenen sisälle, joita elimistö ei kuulemma aina voi hyödyntää, tiedä häntä onko tuo sitten pelkkä mainnoskikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että mainoskikka,
   Tyrni on niin jykevää makua, että takuulla toimii.

   Poista