tiistai 5. helmikuuta 2013

Meille tuli söpö


Ja nyt kysyn, onko tässä tilanteessa mitään laitaa?
Naskartelija on niin ihastunut Söpöön. Olen suorittanut vertailuja Söpön ja itseni välillä. Söpö on nuorempi, siis huomattavasti ketterämpi kuin minä. Söpö pitää punaisesta, joten värikkyydessään peittoaa allekirjoittaneen mustan tyylin. Söpö kulkee vakaasti maantiellä, eikä kaihda kulkua metsässä, toisin kuin minä. Jos tässä on meneillään pisteytyspeli, jään kirkkaasti kakkoseksi. Söpö puhuu aikas isolla äänellä, mutta siitäkin Naskartelija huonokuuloisena pitää. Vielä Söpöä ei ole tuotu pirttiin, mutta kun se tapahtuu luulen, minun munakelloni alkaa tikittää Söpön eduksi.
Kysytte ehkä, mistä Söpö löytyi, no netistäpä hyvinkin. Monena iltana näin Naskartelijasta vain selkäpuolen, kun hän touhukkaana haki omaa Söpöään. Eräänä päivänä Söpö vain ilmestyi meille, eikä Naskartelija ole sen koommin lakannut hymyilemästä. Pitäisikö minun olla huolestunut, tai ehkä hieman mustasukkainenkin? Nyt hän jo sanoo Söpöä Söpöliiniksi, ja minua vain aikoinaan ämpyräksi, jonka sanana kuulostaa arkipäiväiseltä, harmaaltakin. Mitä te tekisitte minun asemessani? Pitäisikö karpata, vai skarpata? Luotanko siihen, että ihastukset tulevat ja menevät, mutta antiikki pysyy paikallaan? 

Onko minulla kuvaa Söpöstä, no tietysti on. Söpöä on kuvattu enemmän kuin minua koskaan, nyyh!!

Söpön takia on Naskartelijan koko vaatevarasto mennyt uusiksi. On ostettu turkisvuorinen lentäjälakki, kintaat ja uusi pilkkihaalari. Ja siinä ne taas menevät kahdestaan. Metsäretkelle varmaan? Kuin parhaimmat kaverit.


24 kommenttia:

 1. Ei syytä mustasukkaisuuteen, Söpöä ei voi ottaa peiton alle!

  VastaaPoista
 2. On se vaan aika söpö:))) Luulen kuitenkin ettei se osaa leipoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Söpö oppii leipomaan mä oon mennyttä naista.

   Poista
 3. Ei huolta, kunhan Söpö ei nuku teidän välissänne :)

  VastaaPoista
 4. Älä ole huolissasi. Söpö ei ruoki, eikä tarjoa lämmintä petiä, ei pese pyykkejä jne... Antaa hänen pitää lemmikkinsä. Sinä pysyt ykkösenä :-DDDD

  VastaaPoista
 5. Me nyt vaan ollaan siinä iässä, että toiselle pitää suoda joitain omia juttuja. Minäkin päästän Hyräilijän kauppaan, koska siellä perunalaarin äärellä hän niin tykkää jututtaa mummeleita (ja nuorempiakin luulen). Minulla on täällä koneella oma piirini ja niin sinullakin. Anna Söpön nyt esilämmittää ja korjaa sinä sato :-DDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli Uuna, kyllähän mä sadon korjaan. On vain niin mukava seurata vierestä miten vaivattomasti miehestä kuoriutuu pikkupoika.
   Itse olin havaitsevinani itsessäni samaa, kun korjasin/ entisöin vanhaa nukkea.

   Poista
 6. Vai on Naskartelija langennut nettideittailuun. Älä huoli, ei ne nuoret Söpöläiset kauaa pärjää monitaitoisille veteraaneille. Sen kun vain naksuttelet mosaiikkipalojasi kaikessa luomisen rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa kuullut kun ääneen nauroin kommentillesi.
   Naksuttelen mosaiikkipalasia ja nauran. Miten hyvä onkaan joskus nauraa sydämensä kyllyydestä.

   Poista
 7. Aika söpöhän tuo Söpö on, mutta yhdyn edellä puhujiin, on vain uutuuden viehätystä. Eikä kovin pehmeältä näytä tuntuvan halatessa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpö sai nimensä juuri huudahduksestani: Onpa se söpö.
   Olenkin miettinyt, mikä minulle on Söpön vastine?

   Poista
 8. Eipä kademielelle kannata kääntyä, mutta varmasti loistavan avustajan Naskartelija Söpöläisestä saa lumenluontiin ja moniin muihinkin raskaisiin ulkohommiin.
  Vissiin sinutkin otetaan retkille mukaan ja pääset istua kököttämään tuohon takahärveliin repun viereen. Pidä sitten lujasti kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotankin sellaisen "ämmänkuljetuslaatikon" valmistumista, mitä aikoinaan täällä maaseuden sydämessä näki. Laatikko oli kiinnitetty traktorin taakse, naiset istuivat siellä topissaan puulaatikossa selkä menosuuntaan.

   Poista
 9. ei ihme, että Söpö vie Naskartelijan huomion näin alkuun ainakin, niin kaunis se on ja tuoksuu varmaan vähän rasvaltakin. tuollaisesta meidänkin isäntä haaveilee, kun lumityöt ottaa pumpunpäälle. lapsuudessani meillä oli pikku Valmetti, piikkilangan kiristäjäksi isä sitä nimitti, sellaista siis meillekin katsellaan netistä...

  VastaaPoista
 10. Netti tarjosi moniaita vaihtoehtoja kiinnostuneille, mutta tämä onneksi löytyi läheltä ja on mainio puuhommissa metsässä. Ohjauksentehostimen puuttuminen on opittava, ettei kädet joudu koville, muuten Söpö on toiminut mallikkaasti.

  VastaaPoista
 11. Ensin ajattelin, että teille on tullut nelijalkainen. Mutta kyllä tuo nelipyöräinenkin osaa olla söpö! Ja omistajalleen mieleinen. Olisitko sinä uuden polkupyörän tarpeessa? Jos olisit, niin ostapa punainen. Ja siihen sopivat asusteet ja huulet punaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piri, ehei kyllä olen tyylilleni uskollinen. Minulla on musta melko uusi polkupyörä, mutta asusteet ovat mitä ovat. Heijastusliiviä olen alkanut maanteillä käyttää, on turvallisempi olo ja autotkin kiertävät kuvittelijan kauempaa, niin luulen.

   Poista
 12. No ei ihme, on se vaan niin SÖPÖ! Ja on sillä uhkeitä pyöreitä muotojakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpö on nimensä veroinen ja ihan näppärä apuväline metsässäkin, kuulemma.

   Poista
 13. :)
  Hauska juttu, etenkin kun oli "vaan" traktori.
  Kyllä sä sille pärjäät !!

  VastaaPoista