perjantai 15. helmikuuta 2013

Netittömän akan ajattelua
Tietä pitkin kulkee tilaton, taloton mies..
Mistähän moinen lausahdus pälähti päähäni? Tuntuma on sama kuin todellisuuspakoisella erakolla, jonka yhteys nettiin katkesi yllättäen. Tähän asti olen ajatellut etten ole nettikoukussa. Luulin että netitön aika vapauttaisi minut elämään normaalia elämää, ruokailuineen, käsitöineen ja monenlaisine harrasteineen. Mitä vielä! Ajatus kulki uuden ostamisen ja/tai vanhan korjaamisen välillä. Kuka olisi se prinssi joka ratsastaisi pihaan pakettiautollaan ja vapauttaisi tämän mustan hurisemattoman laatikon äänettömyyden koukusta. Sille joka puhuu nettikieltä, se näyttää olevan helppoa. Seurasin tänään ihastuneena vieressä korjaajaa, jolle netin puhumattomuus oli alusta alkaen selvää kuin pläkki. Eikä aikaakaan kun kone alkoi pelittää.
 


Mitäkö puuhastelin netittömänä aikana? Päättelin kahdesta valmistuneesta sormikasparista langanpäät. Siinäs näette, että olin todella epätoivoinen. Langanpäiden päätteleminen on käsitöissä se tylsin osuus, vaikka tiedänkin että vasta viimeistelemisen jälkeen sormikas paljastaa kauneutensa. Luin taas pitkästä aikaa Liisa Mäntymiehen kirjan, Suru, ankara ilo. Kiehtova ajatus on, miten saman kirjan uudelleen luettuaan siitä löytää lähes aina jotain uutta. Sen innoittamana yritin piirtää ikonia. Minulla on malli, jonka aikoinaan ostin Symin saarelta. Ikoni on merkinnyt minulle paljon. Liitän siihen Kreikkamuistojen lisäksi tunnelman joka välittyi saarelta.


Häivähdys valoa on nähty. Ihmeellistä miten aurinko voi nostaa uupuneen ja harmaantuneen Kuvittelijan sohvan uumenista uuteen elämään. Sillä heti kun aurinko paistaa, aion kylvää tomaatin siemenet multaan. Mullan tuoksu tuo kevään käsinkosketeltavan lähelle.

Kuvittelija toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää! Eikö jokainen päivä olekin ystävänpäivä?


 
17 kommenttia:

 1. Kiva, kun koneesi pelittää taas. Täällä ei ole näkynyt valon häivähdystä pitkään aikaan:(
  Enhän sitä minäkään nettikoukussa ole...muuten vaan aina ohi kulkiessa tulee tarkistetua, että kone toimii;))
  Kiitos, kyllä jokainen päivä on ystävänpäivä♥

  VastaaPoista
 2. Sirpa
  Eikö totta, että harmaina päivinä käpyrauhanen alkaa huutaa valoa, valoa..
  Minulle oli yllätys tämä riippuvuuteni. Minäkin olen mielestäni ollut tarkastuskierroksella, että toimiiko.. No nyt taas toimii.

  VastaaPoista
 3. Mielen piristystähän tämä vain. Vaikka olisi riippuvuttakin ei se kuitenkaan ole sieltä pahimmasta päästä. Hyvä, että sait koneen toimimaan. Yksi mielenpahoittaja vähemmän.

  VastaaPoista
 4. Harry K.
  Mielen piristyskeino parhaasta päästä, sovitaan niin.
  Kummelien tapaan sanon, kylä lähtee..

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta pulleasta punatulkusta. mistä arvasit, etten ole vielä yht ainuttakaan saanut nähdä tänä talvena. siis ystävän päivä on joka päivä:))
  ai mekö nettiriippuvaisia? isäntäkin kyl tuossa juur mietti saunasta tultuaan, et jos ei olis nettiä, niin hänkin varmaan opettelis soittamaan uudelleen kitaraa.
  itsekkään en ymmärrä lainkaan läppärini sielunelämää, onneksi on omasta takaa henkilökohtainen avustaja jumin tullessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona
   Tämä kesyhkö punatulkku antoi tulla lähelle kuvaamaan, oliko sairas, sitä en tiedä mutta ruoka maittoi.

   Onneksi atk-tuki asuu lähellä.. Muutaman päivän paasto netistä tuntui tosi pitkältä.

   Poista
 6. Riippuvuus on salakavala tauti, koukuttomana ei oikein osaa nauttia vapaudestaankaan, olen karvaasti saanut todeta.
  Meillä oli tänään eka aurinkoinen päivä yli kuukauteen, enpä olisi uskonut että täällä siitäkin voisin olla riippuvainen, mutta niin vaan piristi minunkin mieltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taas tuntuu, etti ikuisiin aikoihin ole aurinko näyttäytynyt. Pilkahdellut keskiviikkona, mutta sellaista keväthangilla pitkään leikittelevää valoa kaipaan.

   Mutta että sielläkin, missä kuvitteleisi sen ylenaikaa paistavan pitää kuukauden taukoja.

   Poista
 7. Riippuvuus onkin aika salakavala, jos totta puhutaan.
  Meinaan vaan omasta kokemuksesta puhun nyt.
  Nettiriippuvuus on kyllä aika yleistä , onneksi, emme ole ainoita.
  Mutta kyllä se aukon kieltänmättä jättää, sille ei mitään voi...enää!
  Mutta kaippa siihenkin tottuisi, jos sitä ei enäää olisi, muttakun on, niin se vaan on niin!
  Hyvää Ystävänpäivän jämiä, vaikka onhan se ystävänpäivä tietty joka päivä!
  Ihana punatulkkukuva, kuinka lähelle oikeesti olet sitäkin päässyt, aika lähelle kuiteski!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkku on oikeasti pelokas lintu, niinpä epäilen sen olevan sairas, kun päästi niin lähelle itseään.

   Ystävänpäivän jämä alkoi minua naurattaa, vatsa hytkyy iloisesti.

   Poista
 8. Niin se on, päivät menee, mutta ystävät jäävät ja pysyvät! Lauletaanko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaaaaaaaaaaaani ompi Suooomi...Uppoaako kansallislaulu sinuun näin lauantaiaamuna?

   Poista
  2. No jesss, toki uppoaa. Otetaanko seuraavaksi Satakuntalaisten laulu.... siellä satakunnan kansa, tyynnä kyntää pelloillansa, maata iiisiiieeeen...

   tai sitten ... mä verkot vetehen taas lasken laulellen ja luodolle käyn onkimaan.... ei haittaaa nälkä näin kun järsin evästäin ja palan paineeksi juon kupposen... :))

   Poista
 9. Kyllä olisi sormi suussa tälläkin mummilla, jos nettiyhteys menisi. Vaikka nyt piirtelen noita viivojakin pitkät tovit, niin olisi se kummallista, jos niitä vain hyräilijälle näyttäisin. Ihmettelee ja ihaileekin kyllä, mutta ei se oikein ymmärrä, mikä vaihe tämä nyt on. Onneksi netistä löytyy niitä, jotka ymmärtävät.
  Jos ihmettelet sinäkin, mistä puhun, niin käypäs katsomassa mihin uusin lukijakuvasi johtaa :-D

  Hyvä kun saimme sinut takaisin, johan tässä ihmettelimme, missä se nyt luuraa. Ai nyt jo suunnittelet tomaatinsiemeniä. Viime vuonnakin kylvit ajoissa, sen muistan. Me keskitymme tänä vuonna erityisesti kurkkuun, koska tomaatista menevät suupielet rikki. Pari tainta siis riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan suuni tomaateista tykkää, mutta vatsani tykkää kurkusta vielä vähemmän. Suo siellä, vetelä täällä.

   Poista
 10. Täälläpä toinen akka, jolta on ollut netti toimimattomana jo neljättä päivää. Nyt illansuussa alkoi mokkula pelittää. Liekö ruuhkan vaiko lumisateiden takia. Mokkulan toimimattomuutta on sattunut verrattain usein ja olen huomannut päässeeni irti "nettiriippuvuudestani" Ei nytkään pahemmin haitannut, oli paljon muuta tekemistä. Luin valokuvausopasta ja kipasin välillä ottamassa lisää kuvia.
  Taitaa tämä ilta mennä tietsikalla, on niin paljon katseltavaa, luettavaa ja kommentoitavaa. Toivottavasti ei linjat takkuile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aimarii
   Netin käyttö on vapaa ehtoista tiettyyn pisteeseen saakka. Niin kauan kun luulen hallitsevani netin käyttöä kaikki on ok. Mutta annas olla kun netti jostain syystä oikuttelee, se vaivaa minua tavattomasti ja usein polkuni johtaa tähän katsomaan, joko?

   Poista