maanantai 15. huhtikuuta 2013

Metsä-mandala
Metsä on ollut lapsesta saakka paikka jossa olen viihtynyt. Siellä on kulutettu tunnit ja leikitty leikit majoja tehden. Kuvaamani paikka on oikeasti olemassa, mieleni on muodostanut sen ympärille sadun hohteen. Pieni metsälampi, jonka ylle kaareutui puut. Ympärillä sankka kuusi ja mäntymetsä. Puiden rungot joiden välistä pilkottava aurinko loi paikkaan sadunomaisen hohteen. Kiehtovan, osin pelottavankin, mutta paikka veti puoleensa magneetinomaisesti.
Vaikka myöhemmin kuulin että lampi on itse asiassa syvä, vedellä täyttynyt kuoppa metsässä, josta oli aiemmin nostettu savea, se ei pystynyt paikan lumoa kadottamaan. Nyt kun on kulunut vuosia viime käynnistä huomaan paikan hohteen valaisevan siveltimeni kulkua. Olen jälleen lapsi, oman metsälampeni rannalla. Haluatko tulla kanssani katsomaan?Täällä on lisää metsäaiheisia mandaloita, tule ja katso!

18 kommenttia:

 1. Oikeasti olemassa oleva mielikuvituspaikka, jonne ajatus voi lentää lepäämään koska tahansa, oi muistan nuo pikkulammet ja satumetsät omastakin lapsuudestani. Siihen maailman aikaan eivät hyttysetkään inisseet..

  VastaaPoista
 2. Herttainen mandala, mielelläni tulen lampeasi ihailemaan. Muistosi tuovat mieleen oman lapsuuteni leikkimetsän. Lampea ei siellä ollut, mutta kuningaspari-kuusia piti ensin käydä tervehtimässä :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun olikikin kiva tarina mandalallesi.
  Ja mielelläni tulen ihailemaan lampeasi, taatusti pidän siittä.
  Tällaiset paikat ovat myös mun mielipaikkojani.

  VastaaPoista
 4. Jokaisella pitäisi olla oma lampi missä rauhoittuu ja lataa patterit. Hyvä tarina.

  VastaaPoista
 5. Kiva ja valoisa metsätunnelma tässä mandalassa, itsekin muistan lammet tai olivatko ne tulvivia suoniittyjä.. Katselen lampeasi ja näen miten puut kuvastuvat vedestä veden puina, on rauhallista ja helppoa hengittää.. kiitoksia Kuvittelija:)

  VastaaPoista
 6. Ihailin hienoja töitäsi.
  Niin... tuo metsä...
  Sinne ei nyt ole mitään asiaa. Lumi on soseella ja sitä on paljon.
  Se upottaa 'pohojia-myöten'.
  Olisihan se mukavaa sinne päästä. Yöpakkaset tekisivät lumesta kantavan - ainakin pitkille metsäsuksille.
  Terveisin Eko

  VastaaPoista
 7. Tottakai haluan vierailla metsälammellasi. Milloinka lähdetään retkelle ? Hieno, tunnelmalinen mandala, joka on olemassa :)

  VastaaPoista
 8. Muista minut, kun lähdet seuraavan kerran lammellesi, haluan mukaan!

  VastaaPoista
 9. Pysähdyin oikein miettimään lapsuuden maisemia ja sitä, että ne kaikki kulkevat vieläkin mukana. Äitini runojen vihosta löydän runoja hänenkin maisemistaan. Pari säettä hänen Lapsuudenkodin pihatuomi- runostaan:

  "Oksat tuomen verhosi keinussa nukkuvan pienoisen unta.
  Kun siitä hän heräsi,
  ympärillänsä kuin sadun valtakunta.
  Tuomen lehtien lomasta
  taivas ja aurinko hauskasti vilkkui.
  Ei huomannut lapsi, vaikka mökin nurkalta
  harmaja köyhyys ilkkui."

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava metsälampi! Tahtoisin ehdottomasti päästä käymään siellä. Selvästi mielikuvitusta ruokkiva ja luovuutta synnyttävä paikka.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, niin mielelläni tulen lammellesi.
  Tuo on varmaankin semmoinen muistojen paikka sinulle, missä kaikki on aina hyvin, missä itsellä on sanomattoman hyvä olla.

  VastaaPoista
 12. wunderschön und filigran umgesetzt, genial.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
 13. kuljin kanssasi metsälammellesi, elävästi muistoihini palasi oma Pellavalampeni, kiitos Kuvittelija:))

  VastaaPoista
 14. Kaunis, valoisa ja sadunomainen on muistosi lapsuuden metsästä.
  Se on jännä miten lapsena metsässä lampi tahi kivi näytti niin suurelta. Nyt katsoessa ovat pienentyneet, niin olen nähnyt.

  VastaaPoista
 15. Metsämandalasi on niin herttainen ja hellyttävä :) Minäk olen aina asunut metsänreunassa, niin lapsena kuin vanhempana. Osaisikohan sitä edes asua kaupungin keskustassa, saapi nähä kun sekin aika voi pakosta tulla eteen. Metsämandalani on vielä piirtelemättä.

  VastaaPoista
 16. Metsälampi tekee tästä hyvin herkän kesäisen ja romanttisenkin

  VastaaPoista
 17. Metsäsi on mielestäni niin runollinen!

  VastaaPoista
 18. Maalauksellinen, hieno mandala. Etenkin taustan puut olet onnistunut maalaamaan tosi sadunhohtoisiksi. Katsojankin mielikuvitus lähtee liikkeelle.

  VastaaPoista