perjantai 12. huhtikuuta 2013

Son kevät ny..

Mistäkö sen tiedän? Monista asioista, vanhoista viisauksista, ja itsestäni, sillä kevät herättää uinuneet vaistot, ne ryömivät esiin lisääntyvän energian muodossa. Maanantain noro-tai-mikä-lie-viirus ei suostunut tappamaan päässäni syntynyttä laatikoiden järjestelyintoa. Vaikka repo rankana makasin kolme päivää paastoten, se virus näetsen, niin torstai-iltana heräsin inspikseen jonka kaltaista olen kauan kaivannut. Ja jos oikeesti tietäisitte kuinka kauan edellisestä 'laatikoidensiivouskohtauksesta' on taputtaisitte pieniä kätösiänne yhteen ilosta; Kuvittelija on 

 herännyt!
Kässärihuoneeni on hyrskyn myrskyn, mutta tietty punainen lanka on jo havaittavissa. Kun piirtää, väsää mosaiikkia, neulahuovuttaa ja saumaa, tuppaa tarvikkeet ajautumaan luovaan kaaokseen. Nyt on tarkoituksenani löytää kaikille tavaroille oma paikkansa. Vaikeaa se on minulle, myönnän, mutta helpompaa jatkossa kun tavarat on joltisessakin järjestyksessä.
Syksyn ja talven olen pitänyt itseäni hereillä nyhertäen jotain askaretta. Erakkouteen taipuvaisena tunnen syvää yhteyttä karhuihin ja eri toten niiden oivalliseen tapaan viettää talvi pesässään. Tietty pesästä ulos ponnistautuminen näyttää minussakin tapahtuneen. Ojentelen kankeita koipiani ja siristelen kevätaurinkoon tottumattomia silmiäni.


Enkö iloitsisi kun näen mustarastaan ikkunani alla? Kun taivaan laella kiitävät joutsenet töräyttelevät torviaan saapumisen merkiksi? Kun lintupönttöjen suuaukoilla käy melkomoinen huiske ja sirkutus. Unohtamatta vesirännien laulua ja lätäköiden roisketta.                 Son kevät ny.

24 kommenttia:

 1. Hyvä kun tauti alkaa olla takanpäin. Nokka kohti kevättä ja kevätsiivousta.

  VastaaPoista
 2. mukava kuulla Kuvittelija et tauti voitettu. kukatkin ovat näemmä saaneet uutta multaa. voi kunpa tuo siivous- ja järjestelyvimma hiipisi tännekkin piuhoja pitkin. tytär toivoi, et tavarani ois hiukkasen paremmassa järjestyksessä, kun hän tulee reissusta kotiin. viimeksi ei tainnut olla ruokapöydäs edes lautasen sijaa, kun olin sen vallannut omiin askareisiini;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IlonaW.
   Kyllä se järjestelyvimma täältä tulee sinnepäin.otat vain kopin kun heitän. Tuttu olotila tuo, ei ole lautasen sijaa ruokapöydällä, minunkin tuppaa nuo askareet leviämään ympäsrs' ämpäreitä.

   Poista
 3. Hirviä tauti, tuo noro-virus! Hyvä, kun olet voitonpuolella.
  Kevätsiivousinto antaa odotuttaa...ehkä se jossain vaiheessa ;))

  Mukavia kevätsiivous hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa
   En tiedä mikä virus oli, mutta voimat katosivat ja vatsa on vieläkin kumman arka..
   En tiedä jatkuuko into, huomenna toivon uutta puhtia sillä tulossa on sadepäivä.

   Poista
 4. Hieno juttu, että olet jalkeilla taas, mahatauti on kyllä ihan kamala tauti!
  Ja mistähän mä saisin samanlaisen inspiraation, että alkaisin siivoileen, huoh!
  Meinaan ikkunat huutaa apua ja kaapit pursuilee kohta ovesta ulos,hi!
  No, mutta kevät kuitenkin on nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka
   Olikohan siivousinspis mahataudin jälkioire? Tiedä häntä. Minulla on tavarat vielä huiskin haiskin, mutta jos huomenna sataa, se tuo lisäfiilistä laatikon siivousinspikseen.

   Poista
 5. Toivottavasti minullekin iskee noroviruksen jälkeen (kipristelen just sen kourissa)jonkinasteinen järjestelyvimma, ainakin tarvetta olisi! Tuo ylin piirustus on kuin meiltä viime yönä, minulla vaan oli nuo sukat jalassa :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjukka
   Oi joi, otan osaa. Minä olin ainakin kuin flaati, voimat hukassa ja no sinähän tiedät.
   Sukat oli vuoroon jalassa ja vuoroon potkin ne kuumeissani pois.
   Toivon pikaista paranemista!

   Poista
 6. No on oikeata kevätmeininkiä (paitsi se tauti) ja tosi hienot kuvat! Oli ihan ilo lukea ja katsella kuvia. Energistä ja tervettä huhtikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska
   Sitä minäkin toivon, energiaa pikkuisina kimppuina jokaiseen päivään.
   Iloista huhtikuuta sinulle Ruska!

   Poista
 7. Kaikesta tästä innostasi voi päätellä kevään tulleen. On sillä tuolla auringolla ja valolla kummallinen vaikutus. Ihania nuo sinun piirustuksesi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina
   Minulle kevät on aina ollut se oikea vuodenaika. Ja kesä.. Mutta kevääseen herään kuin uutena ihmisenä, niin se valo minuun vaikuttaa.

   Poista
 8. Samaa mieltä, aurinko paistaa jo lämpimästi ja lumesta on kohta muistot jäljellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena
   Täällä on vielä lunta, mutta huomisen sateen toivon vievän sen mennessään.

   Poista
 9. Loisto juttu, että tauti on ohitse ja olet keväisissä askareissa intoa täynnä.
  Koeta kumminkin säännöstellä vauhtiasi, että vetoa piisaisi pitkään. Tosin sinulle kevätihmisenä jokainen päivä taitaa sitä puhtia lisätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtia olisi, mutta polven satuttaminen hillitsee kummasti tahtia.
   Täällä sataa, suvet tulevat tietää vanha viisaus.

   Poista
 10. Saitkin ihan inspiksen järjestelyyn, onnittelen ja vielä kipeänä jaksoit. Ihanat piirrokset olet liittänyt postaukseesi, olet taitava!

  VastaaPoista
 11. Mukava postaus, ei se tauti vaan onnellinen loppu vai onko sittenkin alku, kesän alku ja kevät!
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 12. Täälläkin jyllää laatikoidenjärjestelyvirus, onneksi ilman noroa. Kevät on raakaa aikaa, kun valo paljastaa armotta leijuvat pölykerrokset ja harmaat ikkunat, olematta kevätihminen pelkästä kauhistuksestakin inspiroituu siivoamaan.
  Mukavaa kevättä lisääntyvien voimien kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääseen kuuluu näköjään tämä laatikoiden-järjestelemisvirus. Minulla tuppaa venähtämään pitkäksi, kun olen päässyt vanhojen postikorttien osastolle, ääneen yksin nauramisessakin on puolensa.

   Poista