torstai 6. maaliskuuta 2014

Kuvia kummallisesta talvesta

Vaikka jouluna maa viheriöi ja taivaalta piiskasi vettä, en ollut vielä huolissani talven tulon suhteen. Olihan näitä jo aiemminkin koettu. Ja kun tammikuu tuli ja lumet ilmestyivät pakkasherran kera huolet talven tulosta häipyivät olemattomiin, sillä olin omaksunut asenteen; jos ei tule kunnon talvea, ei kunnon kesääkään voi odottaa.

Ehdin jopa nappaisemaan muutaman lumikuvan pakkasen paukkuessa talvelle ominaiseen tyyliin. Sitä ennen olin käynyt järvenjääkuvauksella, sillä järvi jäätyi tammikuulla huimaa vauhtia. Sen jäätymistä ei lumikerros estänyt. Ja kylläpä se onkin jaksanut yllättää moninaisilla taideteoksillaan. Ensin soivat jääurut.

Yksi isoimmista jäällä nähdyistä ihmeistä minulle, oli kaikkialle järven pintaan putkahtaneet jääkukat.

Niitä tulikin kuvattua niin että muistikortti vinkui. Tuulen taas puhaltaessa jääkukat häipyivät ja jää oli lähes läpinäkyvää.


Mikäs oli pilkkijän kalastellessa kun saattoi seurata kalojen liikehdintää jään läpi.


 Kyllä kristallijäätäkin tuli ihailluksi ja kuvatuksi. Lämminvuoriset nahkasaappaat ovat jäällä liikkujan lämmönlähde numero yksi.

Tämäkin jää oli kestävää vaikka sen päälle käveleminen vaati jääkairan koeporauksen.Virtapaikat ovat sulia, eikä koskikara ole saapunut ainakaan vielä näköpiiriini.

Tältä näyttää nyt 6.3. kun jouluruusukin on alkanut kukkia ulkona. Linnut pyörivät pönttöjen ympärillä keväisissä tunnelmissa.
Kuka uskoo kevään jo tulleen jäädäkseen?


16 kommenttia:

 1. Takaraivossa vielä viipyilee tuo vanha hokema, kyllä talvi tapansa näyttää. Mutta pian pitäsi jo näyttää, eikä ainakaan tiedoss ole mitään merkkejä talvesta. No, viimetalvena oli vielä täysi talvi tähänaikaan niinkuin yleensä ja melkein päivittäin pihaakin aurattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli
   se oli minulle aivan uusi hokema, kyllä talvi tapansa näyttää.

   Viime talvi olikin aikamoinen sekä lumen että pakasen muodossa.

   Poista
 2. Voi kun ei enää lunta tuliskaan, mutta huisin kylmää oli tänään tuuli.
  Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina

   Niinpä tosiaan tuuli on ollut kylmä ja kunnon vaatteet pitää ulkoillessa olla päällä.

   Poista
 3. Kaunista jäätaidetta. Toivon ainakin, että talvi on jo selätetty.

  VastaaPoista
 4. Kaunista muisteloa. Kyllä mä uskon että tää talvi oli nyt tässä. mutta..räntää varmasti tulee ja yöpakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina T.

   Räntää ja yöpakkasia tulee varmaan, tänään aion kuitenkin laittaa tomaatin siemenet multaan toivoo nimimerkki kevättä ja kesää odottava.

   Poista
 5. Vettä, räntää ja kylmää tuulta. Kyllä sitä luntakin saattaa vielä tulla. Mutta en kyllä kaipaa enään lunta, Ennemminkin kevättä ja aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry Koo
   Räntää ja tuulta, huh huh.

   En minäkään lunta kaipaa, enkä takatalveakaan.

   Poista
 6. Aivan mahtavan upeita kuvia.
  Ja just tällainen sen talven pitäisikin olla. Lunta sen verran ja sen ajan, että tietää että on talvi, muuten sitten lumetonta lauhaa. Ja jos ei lunta sada, ei ole sitä ruspoottiaikaakaan, kun ei ole mikä sulaisi heti loskaksi. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki
   Olemme tottuneet tähän keväimeen niin, että ajatuskin kylmästä talvesta saa vilunväreet esiin.

   Poista
 7. Jos ei ole tullut kerättyä tänä talvena tykkilumikuvia niin on ainakin tullut mahdottoman hienoja jääkuvia. Nämäkin, vau! Tuommoista kristallijäätä en ole koskaan ennen nähnyt edes kuvissa. Keväiseltäpä siellä tosiaan jo näyttää, talvi on tainnut siirtyä vallan toiselle mantereelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko ja nytkin sataa minkä ehtii!

   Hiukan epäuskoisena olen tätä talven menoa seuraillut. Monivuotiset kukat nostavat päätään seinustoilla ja linnuilla on sellainen vilske pönttöjen seudulla. Varpuset pitävät enne kuulemattomia konserttejaan kuusiaidassa.

   Usassa taitaa olla ennätystalvi lumen ja pakkasten muodossa.

   Poista
 8. Kauniita kuvia talven taiteilemista kohteista

  VastaaPoista
 9. Arleena
  Talvi on tarjoillut yltäkylläisesti kuvaajalle aarteitaan.

  VastaaPoista