lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mitäs tänään tehtäisiin?
Päivä oli kaunis kuin morsian. Lämpöasteita luvassa, korkeintaan hento lempeys vallitsi tuulirintamalla.
Olimme suunnitelleet tätä jo talven pimeinä kuukausina, miten kevät repäisisi meistä esiin naskartelijan vailla vertaa. Kuljimme ojien vierustoja peräkanaa ja parantelimme maailmaa kahden maalaismuijan koko kapasiteetin voimalla. Vielä piti ylittää peltosarkojen välissä lipuvan pikkuisen joen yli rakennettu silta.

Pajupensaita tuntui riittävän silmänkantamattomiin, kohta viuhuivat oksasakset ja kopat täyttyivät pajun oksista. Ei aikaakaan kun istuimme vierekkäin leikkimökin portailla, edessämme kaikki naskarteluun tarvittavat aineet.

Auringon paistaessa suoraan kasvoihimme ja lintujen virittyessä konsertoimaan rupattelumme taustalle aherrus alkoi. Ohuista pajunoksista muotoilimme pyöreän aihion johon leikkasimme sidontaan tarvittavat viisi-kuusi oksaa ja kieputimme ne langalla tiiviisti alustaan kiinni. Ja muutaman sentin päähän toinen, ja kolmas ja niin edelleen, kunnes saatoimme nostaa tekeleemme ilmaan ja tarkkailla kättemme töitä. Tyytymättömyys työn tulokseen oli ilmeinen, joten päätimme yksituumaisesti lähteä uudelle pajun poiminta kierrokselle.

Toisesta pajukranssista tuli parempi, pienempi kooltaan, mutta tiheämpi ja silmää hivelevän pehmoinen. Sormet olivat koetuksella ja haavakin tuli kun nirhaisin pajunoksan lisäksi irti palan nahkaa. Annoimme täydet pisteet näitä ammatikseen tekeville, sillä meidän kransseille olisi hintaa tullut enemmän kuin kukaan olisi halunnut maksaa.

Kun kyllästyminen alkoi olla lähellä, meille tarjoiltiin "antipastot " viinin kera ja virtaa tuli ainakin puheen ja naurun muodossa.


Kotiin lähtiessä huomasin tehneeni tärskyt uuteen naskartelukeikkaan. Seuraavaksi meitä odottaisi risulintubisnes. Ehkä nämä lähipellolla olevat töyhtöhyypät antoivat meille tiedostamattomasti uuden idiksen alun.

Ilta-auringossa kuvailin kranssia kotona.


Olin kutakuinkin tyytyväinen työn tulokseen jonka palkkiona sain punaisten poskien lisäksi hyvän mielen. Lämmin tervehdys teille oksasaksien maailmasta. Oikein ihanaa viikonloppua toivottelee Kuvittelija kaikille blogissani vieraileville!


9 kommenttia:

 1. Miten upea lopputulos! Voi, helliä sormia!

  Tuollainen kahden keikka aurinkoisena päivänä on parhautta, tarjoilutkin erinomaiset.

  VastaaPoista
 2. Teillä oli ihana retki, ja kerrassaan loistava pajukranssi,suloinen kuin kissan tassu!!!

  VastaaPoista
 3. Pajunkissat ovat suloisen pulleita. Hieno kranssi tulikin.

  VastaaPoista
 4. Löysittekin pulleita pajunkissoja! Kaunis ja suloinen kranssi, olet syystäkin ylpeä saavutuksestasi!

  ..lämminhenkinen postaus muutenkin! :))

  VastaaPoista
 5. was für ein wundervoller Ausflug und der Kranz toll!

  VastaaPoista
 6. Hienon kranssin sait aikaiseksi ja punaiset posket kaupanpäälliseksi:)

  VastaaPoista
 7. Kaunista oli! Hienot pajunkissat! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Hieno kranssi! Teillä oli hieno päivä :)
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Tekeminen on tärkeintä ja hyvä tunnelma. Sitä paitsi lopputuloksesta tuli kaunis, hienosti siinä auringossa kylpee.
  Töyhtöhyyppä on tosi kaunis, ottakaa vaan siitä mallia :-D

  VastaaPoista