perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulu tulee liki


Käykäähän rakkaat ystävät lukemassa Uunan Kiitos-postaus  Sydämeni on kiitollisuutta tulvillaan kaikille vapaaehtoisille ja sydän mukana työtään tekeville. Kiitos!


Sininen hämärä kietoo meidät lumiseen syliinsä. Aamahämärä lyö kättä iltähämärälle ja siinä välissä on vain aavistus olemassaolevasta valosta. Joulu tulee sopivaan paikkaan. Valollaan se katkaisee arjen aatokset.


Hyötämäni sisään tuotu pikkukuusi on näyttänyt minulle pieniä, suuria ihmeitä. Silmissä se on alkanut kasvaa. Vuosikasvaimien alut ja ovat pullistuneet ja neulaset vahvenneet. Kuvittelijan joulukukka.Ulkovalo on koristautunut jouluun. Kauempaa sitä katsellessä näyttäisi, kuin se olisi laittanut myssyn päähänsä.


Naskartelijan näpräämä puumobile laitetaan keittiön ikkunaan, siinä se toivottaa jouluvieraat tervetulleeksi.


14 kommenttia:

 1. Kaunista, Kuvittelija, niin inhimillisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunan takaa maisemaa katsovalle luonto näyttää nyt kauniit kasvonsa, mutta kun äsken pistäysin kaupassa oli lumipyry vallan sekoittaa tyynet askeleeni.

   Poista
 2. No - siinä hän ne ovat - 'Jouluset-Kuvat'...!
  Sommittelut ja värit kohdallaan...

  VastaaPoista
 3. Kuin postikortti, tuo ensimmäinen...ihana.
  Taitava on Naskartelija käsistään, hauska mobile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naskartelijan koneet hyrisevät alakerrassa, taulunraameja(isoja) valmistuu nyt par'aikaa. Minä olen jo aika päiviä käärinyt käsityöt joulutau'olle.

   Poista
 4. Postaukseni kuuluu sinulle ja kaikille kaltaisillesi, jotka olette tehneet ja teette hienoa ja arvokasta työtä vanhusten parissa. Toivoisin kovasti, että pienet, tutut vanhainkodit säilyisivät Suomessa. Missä ihmiset tuntisivat toisensa, niin asukkaat kuin hoitajatkin, missä dementoituneella olisi tuttu ympäristö, missä hoitajilla olisi aikaa. Kiitos sinulle tekemästäsi työstä ♥

  Nyt on aika pitää itsestäsi huolta, tehdä kaikkea kaunista, nauttia omasta ajasta. Touhuta ja lenkkeillä yhdesssä taitavan Naskartelijan kanssa. Oikein hyvää joulunaikaa teille molemmille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit arvata miten kirjoituksesi kolahti minuun? Varsinkin kun kerroit syöttämisestäsi, kyyneleet tulivat silmiini ja kirjaimet hämärtyivät, kun aloin impulsiivisesti vastata postaukseesi.

   Eläköitymisen alku kului inventaarion merkeissä. Tehdyn työn jälkeinen itsearviointi oli rankkaa puuhaa ja otti aikansa, nyt olen "muuttunut lapseksi jälleen" piirrän, kirjoitan ja askartelen. Se jos mikä on itsehoitoa.

   Poista
 5. Kuvittelijalla ihania kuvia, varsinkin tuo lamppu aivan ihana! samalla alalla ollaan oltu kuvittelija:) nykyisin teen työtäni hieman erimuodossa. sponttaanisti minäkin aina kommentoin kaikille ja olen sitä miettinytkin harva se päivä, että pitäisiköhän minun alkaa kommentoimaan hieman virallisemmin, ettei sitten nolota oma tunteellisuus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spontaanisuus on ehdottomasti perempi, se on rehellinen senhetkinen tunne josta vastaus kumpuaa.Tätä mieltä minä olen.

   Poista
 6. Joulu on liki, niin mukavasti liki. Vuoden pimeimpää aikaa valaisevat lumi ja jouluvalot ja ammun sekä illan hämärät kietovat meidän jouluisiin aatoksiin.
  Mobilekin on valmis, niin kaunis ja jouluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on liki, ja ulkona puhaltaa melkoinen puhuri kun tuuli pyörittää lunta.
   Kuvittelija värjöttelee villaisissaan.

   Poista
 7. Kaunis jouluinen postikorttikuva tuo ensimmäinen kuva, tuo mobile on myös kovasti minun mieleeni. Tuosta mobilesta tulee lapsuuden joulut mieleen, en tosin oikein osaa sanoa miksi.

  VastaaPoista
 8. Minäkin tykkään mobilesta. Jouluksi kiinnitän sen pyörimään keittiön ikkunaan.

  VastaaPoista