sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vuosikampa

Värikästä postausta tästä tuskin tulee, sillä yleisilmeeltään harmaa joulukuinen päivä ei muuksi muuttunut. Lumisade sentään taukosi pieneksi hetkeksi, alkaen taas uudelleen piiskata maisemaa, ja tehden ajokelin peräti pöppöröiseksi. Linnut piti mökillä käydä syöttämässä ja mökki lämmittämässä. Aikomukseksi jäi kuvaaminen järven jäällä, sillä jäätävä tuuli ja kolmekymmentä senttiä lunta, Kuvittelijan kengän alla ei inspiroinut. Vakioomenapuukuvat kuuluvat samaan harmaaseen sarjaan, eli näillä mennään.


Tarkkasilmäiset havaistsevat yläkuvan punaisen lapion ja alakuvassakin vilahtaa naapurin punainen ulkorakennus. Jotta ei ihan väritöntä menoa kuitenkaan.


Lunta, kaikkialla lunta vain..
Puiden oksat nuokkuivat lumen painosta ja maahankin oli tullut melkoinen lumipeite sitten viime näkemän. Pakkasta -6 astetta, ja jos asettui tuuliseen paikaan sai tuta oliko asianmukaisesti vaatetettu.


"Hömppä" oli meitä odottanut ja lauloi omia sikermiään, joista tarkkaavainen saattoi aistia pientä moitteen tynkää. Suostui kuitenkin tulemaan naskartelijan kädelle, mutta sitä ennen näytti meille siivettömille miten roottori tarvittaessa käynnistyy nopeasti.


Joulu jolkottelee kohta nurkan takana. Ja jos hiljaa liikkuu saa nähdä ihmeitä. Lepotauollaan jokirannan tontut pohtivat maailman menoa, mutta mistä ihmeestä loihtivat tuon auringonkin kehiin, sitähän ei täällä moneen päivään ole bongattu.


Ja varmemmaksi vakuudeksi vielä pikkuisen lunta kuviin, niin päästään tasoihin etelän lumien kanssa.


Tämä kuva johtaa huomisen postauksen jäljille. Vietin lauantain mielenkiintoisessa paikassa lähellä Lohjaa ja mukaan tarttui kynttilämansetit. Mutta siitä lisää huomenna.
 Oikein hyvää kolmannen adventtisunnuntain iltaa! Nyt Kuvittelija lähtee laulamaan kauneimpia joululauluja.

Täällä on lisää kampapostauksia.11 kommenttia:

 1. Lumi on niin kaunista, ei sitä voi kieltää, vaikka aurinko ei paistaisikaan. Kauneinta lumi on silloin, kun ei tarvitse lähteä ulos, vaan voi katsella ja ihailla ikkunasta lumen ja tuulen tanssia.
  Mutta miten nuo tontut tarkenevat rannassa? Mitä ihmettä ne tekevät? Ne kiinnostavat minua nyt kovasti.
  Samoin kuin salaperäiset "vanhat" mansetit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontut kokevat keväällä muodonmuutoksen, tonttulakki vaihtuu lippiksiin ja käteen ilmestuu onki. Paikalliset taiteilijat ilahduttivat kylän väkeä upeasti toteuteuilla tontuillaan.

   Poista
 2. Kaunis on luminen maisema, mutta joku yläraja siinä lumentulossakin voisi olla. Varsinkin näin kun joutuu yksin kolaamaan koko pihan. Vielä koko ensi viikon, vasta sitten tulee mies taas kotiin!!
  Jos nuo tontut eivät saa selvyyttä maailmanmenoon aika pian, peittyvät lumeen kokonaan, siellä hangen alla sitten on aikaa kevääseen asti pohtia syntyjä syviä!
  Kauniit mansetit, kuin piparkakut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei vielä toistaiseksi ole tarvinnut tarttua lumikolaan, mutta tuskin se kaukanakaan on, jos tämä koneella istuminen vielä jatkuu..

   Poista
 3. voi tuota ihanaista hömppää! Ja jokirannan tonttuja.
  täälläkin tuiskuaa ja tuulee, harmaudessa.... ja lisää luvassa huomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mömppä on vedossa, kuulisitpa ne serenaadit minkä se kajauttaa ilmoille meidät nähdessään.

   Poista
 4. Ihan ihka elävä hömppä.. ? Ja noin kesy.. vai vedätkö minua höplästä? :)

  Ilomielin saisit "voittaa lumikisan". Olen kurkkua myöten täynnä tätä valkoista mössöä. Ja jota tulee keskiviikkoon asti täällä etelässä viimisen tiedon mukaan.
  Miten se aurinko nyt tuolla tavoin alkoi leikkiä..

  Mutta kyllä lumi kaunista on, kun esim kuviasi katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vedä höplästä. Tulee kädelle syömään. On aikamoisen rohkeä Hömppä.

   Taidan voittaa lumikisan, luvassa uutta pehmeää lunta ainakin kymmenen senttiä.

   Poista
 5. Jokirannan tontut ihastuttaa. Hienoa!

  VastaaPoista