sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Vuosikampa 25
"On kylmät paukkuvat pakkaset" olisinko vielä viime viikolla vesisateen hakatessa ikkunaan uskonut todeksi näitä pakkaslukuja? Miinus 18 astetta saa kuvittelijan hakemaan ylleen kaiken kuviteltavissa olevan lämpimän ja kääriytyvän tulen loisteeseen uunin kupeeseen. Se on talvi nyt. Vakikuvauskohteet ovat saaneet valkoisen peiton ylleen.


Päivällä, kun lämpötila oli neljäntoista hujakoilla, pakkauduimme autoon ja suuntasimme mökille lintujen talviruokintavarastoja täydentämään. Ja sanottava on, että tintit antoivat meidän kuulla kunniamme, sillä pönttö oli tyhjä ja kommentaatio sen mukaista kun ilmestyimme maisemiin.Naskartelija sai sentään anteeksi, ja hömötiainen tuli tavoilleen uskollisena kädeltä syömään. Seisoin metrin päässä kuvattavista eikä hömppä ollut minua huomaavinaankaan.


 Järveen oli tullut ohut jää, mutta sinne ei ollut vielä mitään asiaa. Sen hetken kun aurinko paistoi, taivas punersi, kylmissään varmaan sekin. 

 
 Päätin lähteä kuvaamaan koskematonta metsää. Olen kokenut iloksi sen, että saan tehdä ensimmäiset jäljet hankeen, tai luulin tehneeni ensimmäiset, kunnes huomasin olevani kertakaikkisen väärässä. Rämpimiseni risujen ja oksien viidakossa ei ollut äänetöntä, joten olin lentää selälleni hämmästyksestä kun pelotin jänisjussin aikamoiseen laukkaan vieressäni olevan puun juurelta. Ihmeiden ihme, luonnossa en koskaan ole nähnyt valkoista jänistä. En ennen kuin tänään. Arvatkaapa muistinko, että minulla oli kamera kädessä? Tuskin kuva olisi onnistunut, niin kiire jäniksellä oli.


 Kauaa ei aurinko ehtinyt lämmittää ja valaista maisemaa, kun se alkoi vaipua puitten taa.


  Rannassa kävin kuvaamassa jäisiä urkuja ennen kotiin lähtöä. Hiukan polvet tärisivät ohuella jäällä. Mutta riski oli pieni, ottaen huomioon tilanteen ainutlaatuisuuden, näitä urkuja ei usein saa kuvattavakseen.


Kerran pysähdyimme kuvaamaan joulukuista taivasta.
Täällä voit katsoa lisää vuosikampoja.


 

 

13 kommenttia:

 1. Mieletön pakkanen teillä. Ei meillä vaan - vielä ainakaan. On tyydyttävä jotain -12 C max. Tai sitten mun mittari falskaa, sillä ulkona oli tosi kylmäääää. Yöllä sit tietenkin on enempi.

  Kivat noi sun tuplakuvat.

  Mun meressä oli vain osittain ihan ohut riite, sinne ei olis ollut menemistä ilman sukeltajan varusteita, eli - kuinka uskalsit mennä sun jäälle.. Hui. Saalis oli kyllä upea.

  VastaaPoista
 2. Nyt on pakkanen vain noussut-22 astetta. Joten kylmää on ja klomppista.

  Jää oli ohutta, mutta kuvattavat olivat ihan rannassa, joten selvisin siitä.

  VastaaPoista
 3. vastasatanut lumi on niin kaunista, kuin unikuvat. tuo pieni linnunpoika on suloinen kämmenellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi tekee maisemasta jouluisen ja puhtaan. Linnut ovat pienestä koostaan huolimatta rohkeita.

   Poista
 4. Wie herrlich die Winteraufnahmen, bei mir gibt es keinen Schnee um so mehr erfreue ich mich bei dir!
  Wie zu traulich die Meise war!!!!

  Ich wünsche dir eine gute Woche..
  Lieben Gruss Elke

  VastaaPoista
 5. Kumarruin ja nöyrryin kuin tuo kaareva kaisla, sen kuvan edessä. Niin upea, upea kuva! Voisit laittaa vaikka mihin kilpailuun tai tehdä siitä joulukortin, aah!
  Teillä on lunta kunnolla, kuten meilläkin, kaunista, mutta näin kylmästä en tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuna
   Kuvatessani kaarruin jäätyneiden korsien puoleen. Niitä kun näkyy vain hetken ajan alkutalvesta. Kiitos kannustavista sanoistasi!
   Lunta ja pakkasta.Hrrr..Onneksi on villaa yllä ja jaloissa.

   Poista
 6. Kaunista talvea.Kauniita kuvia. Kyllä lumi ja pakkanen saavat maalattua hienoja maisemia. Ei ole kylmäkään, kun pistää kunnolla nuttua päälle.
  Jänis on kyllä talvisen maaston yksi kauneimpia eläjiä. Sehän on saanut valkean värinsä talveksi, rusakot ei väriä vaihdakaan.
  Ei ole minun hömpät noin rohkeita, ainakaan toistaiseksi olleet. Ovat ehkä vähän arkoja, eikä ihme, kun ruokintapaikan ympärillä pyörii kahdeksan ! oravaa. Ihan liikaa sanon minä, vaan mitä tehdä?

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniita kuvia olet kammannut. Tuo pikkuhömppä sai minut ihan liikutukseen.

  Olen ollut ihan eksyksissä blogisi suhteen. En ole tajunnut, että sinulla on uusi osoite. Onneksi tänään huomasin. Nyt kaappaan sen mukaani♥

  VastaaPoista