lauantai 1. joulukuuta 2012

Mandala 16
Etukäteen minun oli vaikea uskoa, että sisäinen tarpeeni valmistaa uusi mandala toimisi samalla intensiteetillä kuin aiemmat, mutta niin vain kävi. Haaste oli enemmän kuin mielenkiintoinen, joten se vei mukanaan ja jälleen unohdin ulkopuolisen maailman. Eli:

"Nyt on aika antaa vihje mietittäväksi seuraavaan mandalaan.   Jokaisella on varmaan jokin asia, jota ei unohda koskaan tai joka on aina ajatuksissa. Anna alitajuntasi työstää se mandalaksi parhaaksi katsomallasi tavalla.
Eli aiheena on  -sitä en unohda koskaan-  
Se voi olla asia, tapahtuma. tunne, ele, ajatus... iloinen tai surullinen.. hauska tai nolo.. iso tai pieni... jokin joka nyt sattuu ponnahtamaan mieleesi.   Selityksenkin voi liitää mukaan, mutta ei ole välttämätön."


"Syksyllä keräsin kaikki suruni ja hautasin ne puutarhaani. Ja kun huhtikuu saapui ja kevät tuli vihkimään maan, puutarhassani kasvoi kauniita kukkia erilaisia kuin kaikki muut."

 "Ja naapurini tulivat katsomaan niitä ja sanoivat minulle: Kun syksy jälleen tulee, etkö antaisi meille näitä kukkien siemeniä, saadaksemme niitä omiin puutarhoihimme."

/ Kahil Gibran

Täällä voit katsoa lisää mandaloita.
17 kommenttia:

 1. Tämä on aivan hitsin hieno. Kasvun voima käsiesi kautta.

  VastaaPoista
 2. das ist bemerkenswert wie aus das was man vergräbt neues schönes kommt!
  Toll sehr schön!

  VastaaPoista
 3. minä näen kuvassa asian joka on "pääsi" sisällä ja haluaisit jo "päästä" siitä irti. vapautua siitä kuten tuo lintu kertoo "vapaa kuin taivaan lintu". alimmaisessa tosi lämpimät värit..joko olet vapautunut? :)

  VastaaPoista
 4. Kevät on uuden heräämisen aikaa, jota mandalasikin kuvastaa. Hienot mandalat!

  VastaaPoista
 5. Tenhoavat kauniit mandalat.
  Vahvaa tunnetta, kädet ojentuvat ylös...päästäen vapaaksi...

  VastaaPoista
 6. Kasvua ja käsien voimaa, hienoa ! Oikea taideteos mandalasi on :)

  VastaaPoista
 7. Alku ja lopputulos. Ei ihme, että on jäänyt mieleen.

  VastaaPoista
 8. Minua kiehtoo mandalassasi yhteisyys, se miten kädet, vartalo, puu limittyvät yhteen. Taitavaa...taitavaa... Myös siemen, lintu ja koko tarina herkistävät. Kaunis on uni, kaunis on toteutus. Pidän etenkin ensimmäisestä, siinä unen maailma toteutuu.

  VastaaPoista
 9. Ihanat mandalat, molemmissa näkyy käsien luoma elämän voima.

  VastaaPoista
 10. Onpa upeat, käsistä syntyy uutta elämää.

  VastaaPoista
 11. das blühende Leben, Neues entsteht und behütet... Ein wunderschönes Mandala.
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
 12. Halutessamme voimme jakaa ilomme toisillekin.
  Kauniit mandalat teit tunteistasi.

  VastaaPoista
 13. Hieno kuvapari, miten eri väreillä saakin aikaan erilaisen tunnelman. Ja ajatus sitten, aivan mahtava. Murheista irti päästäminen johtaa vielä rikkaampaan maanläheiseen elämiseen, siitä riittää oppia jaettavaksi toisillekin.

  VastaaPoista
 14. Upeat kuvat ja hienot väritykset.

  VastaaPoista
 15. Hieno kuvaus, kerätä surut kämmenille ja kohottaa ne kohti korkeuksia ja toivoa ja haudata ne sitten puutarhan multaan maatumaan, että ne unohtaisi. Ainakin niitä saa siirrettyä ajatuksissa taka-alalle, mutta eiväthän ne koskaan ihan kokonaan unohdu...Kauniita ovat molemmat mandalasi.

  VastaaPoista